Foto: LETA

Latvijas vieglatlēti turpmākos četrus gadus visās starptautiskajās izlases sacensībās startēs ar vienotiem "Nike" tērpiem, otrdien prezentācijā pavēstīja Latvijas Vieglatlētikas savienība (LVS).

"Nike" apģērbi tiek radīti, balstoties uz gadu desmitiem ilgiem pētījumiem, ņemot vērā sportistu vajadzības un dažādu sporta veidu specifiku, padarot sportistu ietērpus tādus, kas ļauj pilnībā koncentrēties tikai uz mērķu sasniegšanu un izciliem rezultātiem. Latvijas vieglatlētiem veidotajās formās izmantota "AeroSwift" tehnoloģija, kas padara formu nebijuši vieglu. Otrs būtiskais uzlabojums jaunajos sporta tērpos ir "Nike AeroBlades" tehnoloģija, kas mazina vēja pretestību un rūpējas par labākajiem aerodinamiskajiem risinājumiem.

"Mūsdienu sportā nav sīkumu, kas neietekmētu sacensību rezultātus. Sporta forma, kurā startē atlēti, ir ļoti nozīmīga labu rezultātu sasniegšanai. Tās uzdevums ir minimāli traucēt, maksimāli palīdzēt," izteicās LVS prezidents Guntis Zālītis. "Mēģinām izvēlēties labāko, kas šobrīd pasaulē ir. Planētas labākie atlēti un komandas tiek ģērbtas "Nike" formās, un mēs vēlamies būt viņiem līdzās."

Kaut "Nike" īpašas prasības nav izvirzījuši, Zālītis izteicās, ka LVS varētu diskvalificēt sportistus, kas nevalkās jaunās formas.

Kā pastāstīja "Nike" tirdzniecības vadītājs Latvijā Aleksandrs Ļotovs, abas puses sadarbojušās jau agrāk, tomēr sadarbība tika pārtraukta.

"Jaunās sadarbības sarunu process bija ilgs, un katra puse gribēja, lai formas ir par 110% pilnīgas. "Nike" formas atlētiem noteikti palīdzēs sasniegt labākos rezultātus," Ļotovs teica, ka šis Latvijā ir pirmais gadījums, kad kādai no vasaras spēļu izlasēm tiek dāvinātas šīs firmas formas.

"Pirmais iespaids – formas ir ļoti skaistas. Cerams, tās palīdzēs sasniegt labus rezultātus," teica Latvijas olimpiskās izlases dalībniece Gunta Latiševa-Čudare. "Sacensībās nedomāju, vai izskatos visskaistākā no visiem, taču tas neliek justies slikti, ja arī forma ir skaista."

Pirmo reizi jaunajos tērpos vieglatlēti startēs augustā gaidāmajās Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!