Svinīgā gaisotnē Esplanādes parkā pie pieminekļa Oskaram Kalpakam pretī Latvijas Olimpiskajai komitejai pirmdien prezentēta Latvijas Olimpiskā komanda startam XXXII vasaras olimpiskajās spēlēs, kas no šī gada 23.jūlija līdz 8.augustam norisināsies Japānas galvaspilsētā Tokijā.

Jau ziņots, ka Latvijas karogu Tokijas Olimpisko spēļu atklāšanas ceremonijā nesīs basketbola 3x3 komandas kapteinis Agnis Čavars.

LOK prezidents Žoržs Tikmers sacīja, ka Latvijas komanda esot īpaša. "Mūsu sportisti savu sasniegumu ceļā ir ieguldījuši tūkstošiem darba stundu, bet papildu enerģiju vienmēr dod komandas biedru un līdzjutēju atbalsts – cilvēku emocijas ir izšķirošais faktors, kas palīdz saspringtākajos spēles brīžos vai pēdējos distances metros. Tāpēc mēs sakām, ka kopā esam stiprāki. Mūsu Olimpiešiem es novēlu doties ceļā ar pārliecību, ka viņi var paļauties ne tikai uz sevi, bet arī komandas garu un visu Latvijas cilvēku atbalsta spēku," pauda Tikmers.

Komandas prezentācijas pasākumā tika aizvadīta Latvijas Olimpiskās komandas "Tokija 2020" saliedēšanās aktivitāte – Spēka pikniks, proti, kopīga spēcinošu pusdienu pagatavošanu un baudīšana sadarbībā ar LOK Zelta partneri RIMI Latvija. Tās ietvaros Komandas Latvija sportisti un treneri tika aicināti uz mazāk sportisku, bet uz sadarbību vērstu veselīgu un spēcinošu pusdienu pagatavošanu jauktu komandu sastāvā. Kopīgi ar "Rimi Gardēžiem" Mārtiņu Sirmo, Lieni Zemīti, Normundu Baranovski, Edgaru Sanderu un Ilmāru Munkevicu tika pagatavota gan tradicionāli latviska spēka uzkoda – griķi ar sieru un meža sēnēm, šķiedrvielām bagāta auzu pārslu šokolādes granola, un atspirdzinošs gāzēts aveņu dzēriens.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!