Foto: Kārlis Dambrāns, DELFI

Tokijas olimpisko spēļu ceturtās vietas ieguvējas Tīna Graudiņa un Anastasija Kravčenoka lidostā "Rīga" ielidos sestdien, ziņo Latvija Olimpiskā komiteja (LOK).

Tīna Graudiņa un Anastasija Kravčenoka sestdien no rīta zaudēja cīņā par trešo vietu, piekāpjoties arī otrajā medaļu spēlē. Latvijas pludmales volejbolistes ar rezultātu 0-2 (19:21, 15:21) piekāpās Šveices duetam Anukai Veržē-Deprē/Joanai Heidrihai.

Sportistes kopā ar treneri Gustavo da Silvu Rošu no Tokijas vispirms lidos uz Helsinkiem, bet Rīgā ieradīsies sestdien pulksten 17.20.

Viņas nebūs vienīgās Latvijas delegācijas pārstāves. Mājās ar saviem treneriem atgriezīsies arī astoto vietu izcīnījušais smaiļotājs Roberts Akmens, karatists Kalvis Kalniņš un šķēpmetēja Madara Palameika, kurai piektdien vēl 14.50 paredzēts starts finālsacensībās.

Abas volejbolistes 2019. gadā kļuva par Eiropas čempionēm, bet pasaules mērogā olimpiskā četrinieka sasniegšana noteikti ir Graudiņas un Kravčenokas lielākais panākums. Sportistes šogad pirmo reizi sasniedza pusfinālu Pasaules tūres četru zvaigžņu posmos, abas reizes ieņemot ceturto vietu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!