Foto: Kārlis Dambrāns, DELFI

Sestdien aizvadīta Tokijas olimpisko spēļu sieviešu pludmales volejbola turnīra izloze ļāva noskaidrot, ka Latvijas pludmales volejbolistes Tīna Graudiņa un Anastasija Kravčenoka astotdaļfinālā spēlēs ar Krievijas Olimpiskās komitejas (KOK) pārstāvēm Nadeždu Makroguzovu/Svetlanu Holominu.

Ziņots, ka Latvijas pludmales volejbolistes sestdien izcīnīja otro uzvaru apakšgrupas spēlēs, ar rezultātu 2-0 pārspējot Kenijas duetu Gaudensija Makoha/Breksaidsa Hadambi. Pateicoties šim panākumam, Graudiņa un Kravčenkoka sasniedza astotdaļfinālu kā D apakšgrupas otrā spēcīgākā vienība.

Pāris stundas pēc spēles aizvadītā izlozē tika noskaidrots, ka volejbolistes astotdaļfinālā tiksies ar Nadeždu Makroguzovu/Svetlanu Holominu, kuras triumfēja E apakšgrupā. KOK volejbolistes uzvarēja visās trīs grupu turnīra spēlēs, piektdien divu grupas spēcīgāko duetu cīņā pārspējot Austrālijas volejbolistes Mariafi Artačo del Solau/Talikvu Klensiju.

Astotdaļfināla kārtas spēle norisināsies svētdien pulksten 8.00 pēc Latvijas laika (jeb pulksten 14.00 pēc Tokijas laika).

Krievijas sportistes ieņem sesto vietu pasaules rangā. 23 un 24 gadus vecās volejbolistes divreiz izcīnījušas sudraba medaļas pasaules čempionātā U-21 vecuma grupā, kā arī trīs reizes izcīnījušas medaļas Pasaules tūres četru zvaigžņu posmos, tai skaitā uzvarot 2019. gada Espinjo posmā.

Makroguzova/Holomina šogad četru zvaigžņu posmos guvušas gan sudrabu, gan bronzu. Trešo vietu viņas izcīnīja Sočos, kur bronzas mačā ar 2-0 (21:18, 21:11) tieši pieveica Graudiņu un Kravčenoku. Latvijas volejbolistes šajā posmā pirmo reizi sasniedza kādu tik augsta līmeņa Pasaules tūres sacensību pusfinālu, ko vēlāk atkārtoja Gštādē.

Abas pretinieces – gluži kā Kravčenoka – dzimušas 1997. gadā, tāpēc Latvijas un KOK duetiem sanācis tikties arī junioru turnīros. 2018. gadā Eiropas čempionātā U-22 vecuma grupā Jūrmalā pāri sasniedza finālu, kurā pārākas ar 2-0 (21:11, 21:19) bija sportistes no Krievijas.

Astotdaļfināla kārtas spēles gan sievietēm, gan vīriešiem gaidāmas svētdien un pirmdien. Par precīziem spēļu datumiem un laikiem gan vēl nav lemts.

Šī pāra uzvarētāja nākamajā kārtā tiksies ar pasaules ranga trešās vietas īpašniecēm Kelliju Klesu un Sāru Sponsilu (ASV) vai Heteri Bensliji un Brendiju Vilkersoni (Kanāda). Amerikānietes tieši uzvarēja D apakšgrupā, ar 2-1 pieveicot arī Latvijas volejbolistes, bet Kanādas sportistes ar vienu uzvaru trijās spēlēs palika trešās C grupā, toties bija vienas no divām spēcīgākajām trešo vietu īpašniecēm, kuras tādējādi uzreiz sasniedz nākamo kārtu.

Sestdien spēle vēl jāizvada Mārtiņam Pļaviņam un Edgaram Točam, kuri ar divām uzvarām divās spēlēs jau nodrošinājuši vietu astotdaļfinālā. Viņu pēdējā apakšgrupas spēle gaidāma pulksten 9.00 pēc Latvijas laika.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!