Latvijas pludmales volejbola duets Tīna Graudiņa un Anastasija Kravčenoka piektdien Tokijas olimpiskajās spēlēs nespēja izcīnīt bronzas medaļas.

Mačā par bronzas medaļām Graudiņa/Kravčenoka ar rezultātu 0-2 (19:21, 15:21) piekāpās Šveices duetam Anukai Veržē-Deprē un Joanai Heidrihai.

Mača iesākumā Graudiņa/Kravčenoka guva pirmos divus punktus, taču tam sekoja četru punktu izrāviens Šveices dueta izpildījumā. Nākamās epizodes ritēja diezgan līdzīgā cīņā, bet pie rezultāta 7:7 šveicietes veica nelielu izrāvienu, kas ļāva tehniskajā pārtraukumā doties ar trīs punktu pārsvaru (9:12).

Ar pārsvara samazināšanu latvietēm turpinājumā īsti nevedās, un labas epizodes mijās ar neveiksmīgām. Seta izskaņā, kad Veržē-Deprē/Heidrihai bija setbumba, Graudiņa labi servēja un panāca pretinieču kļūdu. Tad bija iespēja atvairīt viņu uzbrukumu un izlīdzināt rezultātu, tomēr Graudiņai neizdevās apstrādāt bumbu – 19:21.

Otrais sets Graudiņai/Kravčenokai iesākās neveiksmīgi, un atkal tika pieļauts pretinieču četru punktu izrāviens. Brīdī, kad šķietami izdevās atgūties, svarīga bija epizode, kad šveicietes pieprasīja video atkārtojumu pēc tiesneša fiksētā auta. Atkārtojumā bija redzams, ka bumba nedaudz pieskārās Graudiņas pirkstam, pirms atstāja laukumu. Līdz ar to rezultāts kļuva nevis 7:9, bet 6:10. No tā brīža šveicietes darbojās ļoti veiksmīgi, un strauji audzēja pārsvaru.

Šveices duets panāca astoņas mačbumbas. Trīs no tām izdevās atspēlēt, taču Graudiņa/Kravčenoka nespēja paveikt brīnumu un atspēlēties. Tāpēc nācās samierināties ar ceturto vietu.

Par olimpiskajām čempionēm nedaudz vēlāk kļuva ASV duets Eiprila Rosa un Eliksa Klainmena, kuras finālā ar 2-0 (21:15, 21:16) pārspēja Austrālijas pāri Mariafi Artačo de Solaru un Talikvu Klensiju.

Portāls "Delfi" piedāvāja mača teksta tiešraidi, kurā var lasīt detalizētu notikumu aprakstu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!