Foto: Kārlis Dambrāns, DELFI
Latvijas pludmales volejbola duets Tīna Graudiņa un Anastasija Kravčenoka sestdien droši sasniedza Tokijas olimpisko spēļu astotdaļfinālu.

D apakšgrupas spēlē Graudiņa/Kravčenoka ar rezultātu 2-0 (21:6, 21:14) pārspēja Kenijas duetu Gaudensiju Makohu/Breksaidsu Hadambi. Tas latvietēm bija otrais panākums turnīrā, kas kopvērtējumā deva otro vietu un ļāva droši sasniegt izslēgšanas spēles.

Latvijas spēlētājas ļoti pārliecinoši iesāka šo maču, ātri izvirzoties vadībā ar rezultātu 9:2. Kenijas volejbolistēm lielas grūtības sagādāja serves uzņemšana, savukārt latvietes lieliski spēlēja aizsardzībā. Izteiktās grupas pastarītes pirmajā setā tā arī nespēja izrādīt reālu pretestību latvietēm.

Otrajā setā Graudiņa/Kravčenoka spēlēja mierīgāk, un dažas kļūdas ļāva turēties pretiniecēm spēlē. Tehniskajā pārtraukumā dueti devās pie rezultāta 12:9, bet tad latvietes palielināja apgriezienus, ātri guva punktus un droši aizvadīja maču līdz uzvarai.

D apakšgrupa uzvarēja Kellija Kleisa un Sāra Sponsila, kuras guva trīs uzvaras trīs spēlēs. Graudiņai/Kravčenokai otrā vieta ar divām uzvarām, bet ar vienu uzvaru pietika, lai arī brazīlietes Ana Patrisija Silva Ramosa un Rebeka Kavalkante Barbosa Silva sasniedz izslēgšanas spēles. Makoha/Hadambi noslēdza olimpiskās spēles.

Astotdaļfināla pāri kļūs zināmi pēc pirmās kārtas noslēguma un izlozes.

Pulksten 9.00 pēc Latvijas laika noslēdzošo apakšgrupas spēli aizvadīs ar Mārtiņs Pļaviņš un Edgars Točs, kuri tiksies ar Hosue Gastonu Gaksiolu un Hosē Luisu Rubio.

Portāls "Delfi" piedāvāja mača teksta tiešraidi, kurā var lasīt detalizētu notikumu aprakstu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!