Foto: F64

Tokijas olimpisko spēļu pludmales volejbola turnīra ceturtdaļfinālā otrdien Latvijas duets Tīna Graudiņa un Anastasija Kravčenoka ar rezultātu 2-1 (21:13, 18:21, 15:11) pārspēja kanādietes Heteru Bensliju un Brendiju Vilkersoni, sasniedzot pusfinālu.

Pusfinālā Graudiņa/Kravčenoka spēkosies austrālietēm Mariafi Artačo del Solaru un Talikvu Klensiju, kuras savā ceturtdaļfinālā ar 2-1 (21:15, 19:21, 15:12) uzvarēja kanādietes Sāru Pavānu un Melisu Humanu-Paradesu.

Pirmajā setā kanādietes pieļāva ļoti daudz kļūdu, ko Graudiņa un Kravčenoka izmantoja. Viņas ātri ieguva vadību ar 6:3, un spēja turēties vadībā arī turpinājumā. Pirmajā setā Benslija un Vilkersone zaudēja 10 punktus pēc savām kļūdām. Setbumbu latvietes ieguva pēc Graudiņas bloka un Kravčenokas veiksmīga uzbrukuma, bet noslēgumā kanādietēm kārtējā kļūda.

Otrajā setā Kanādas spēlētājas uzlaboja savu sniegumu, un cīņa bija daudz līdzīgāka. Tehniskajā pārtraukumā dueti devās pie rezultāta 11:10 latviešu labā, taču pēc tam kanādietes ieguva pārsvaru laukumā. Pēc Vilkersones "eisa" un labas spēles aizsardzībā rezultāts kļuva 15:13 kanādiešu labā. Lai arī latvietēm bija izdevība "ieķerties" otrajā setā, tomēr neveiksmīgs sitiens gar sāna līniju to neļāva izdarīt. Benslija un Vilkersone ieveda spēli trešajā setā.

Trešajā setā Kravčenoka ar savu teicamo sniegumu aizsardzībā turpināja radīt problēmas pretiniecēm, un daugavpiliete skāra teju katru pretinieču uzbrukumu. Latvietes izvirzījās vadībā ar 8:4, un tā arī neļāva atspēlēties. Vilkersone ar savu desmito kļūdu servē deva mačbumbu latvietēm, un ar otro piegājienu Kravčenoka noslēdza spēli.

Savā olimpiskajā debijā Graudiņa/Kravčenoka sasniedza pusfinālu, un šoreiz viņas to kortā atzīmēja daudz mierīgāk.

Portāls "Delfi" piedāvā mača teksta tiešraidi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!