Foto: Kārlis Dambrāns, DELFI

Latvijas pludmales volejbolistes Tīna Graudiņa un Anastasija Kravčenoka pēc šķietami vieglas uzvaras Tokijas olimpisko spēļu priekšsacīkšu noslēgumā norādīja, ka pirms cīņas nav bijis grūti atrast motivāciju cīņai pret pastarītēm, jo spēlēšana olimpiskajās spēlēs ir jau motivācija.

Tokijas olimpisko spēļu D apakšgrupas spēlē Graudiņa/Kravčenoka ar 2-0 (21:6, 21:14) pārspēja Kenijas duetu Gaudensiju Makohu/Breksaidsu Hadambi. Tas latvietēm bija otrais panākums turnīrā, kas kopvērtējumā deva otro vietu un ļāva droši sasniegt izslēgšanas spēles, izvaroties no spēlēšanas "lucky loser" kārtā.

"Nebija sarežģīta spēle, bet citādi gan grūti spēlēt, jo vienkāršs volejbols – nācās vairāk skriet aizsardzībā, koncentrēties," saka Graudiņa. Kravčenoka norādīja, ka grūti bijis tādēļ, ka nebija zināms, ko no pretiniecēm sagaidīt.

"Grupas spēle, kuru vajadzēja uzvarēt. Tās ir olimpiskās spēles un katra spēle ir svarīga," bilst Graudiņa.

"Pašu svarīgāko izdarījām – labi iesildījāmies, dabūjām bumbas sajūtu, izgājām centrālajā kortā, sajutām, kāds ir vējš, sajutām, kā ir atkal spēlēt. Spēlēt mēs mākam, galvenais, lai mentāli esam gatavas," uzsver Kravčenoka.

Kenijietes iepriekšējās spēlēs piedzīvoja pārliecinošus zaudējumus un ir grupas izteiktas pastarītes, tomēr Graudiņai/Kravčenokai izdevies labi mentāli sagatavoties spēlei. Labu motivāciju pirms spēles veicis esot dueta treneris brazīlietis Gustavo da Silva Roša.

"Nav grūti atrast motivāciju. Jebkuru cilvēku nav grūti motivēt, ieliekot stadionā, kur ir olimpiskie apļi. Tu arī zini, ka visa Latvija skatās tavu spēli, un ir vienalga, kas ir pretī," piebilst Graudiņa.

Jau pēc stundas Latvijas duets uzzinās savas pretinieces izslēgšanas turnīra pirmajā kārtā. Latvijas duetam mačs būs 1. vai 2. augustā. "Mums vienalga., kas nāks pretī. Visas komandas stipras – iesim un spēlēsim. Cīnīsimies," piebilst Kravčenoka.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!