Foto: Kārlis Dambrāns, DELFI
Tokijas olimpisko spēļu pludmales volejbola turnīra astotdaļfināla mačā svētdien latvietes Tīna Graudiņa un Anastasija Kravčenoka ar rezultātu 2-1 (16:21, 21:17, 15:13) pārspēja Krievijas Olimpiskās komitejas (KOK) komandas pārstāves Nadeždu Makroguzovu un Svetlanu Holominu, iekļūstot ceturtdaļfinālā.

Ceturtdaļfinālā Graudiņa/Kravčenoka spēkosies ar Heteri Bensliji/Brendiju Vilkersonu no Kanādas, kuras astotdaļfinālā parūpējās par pārsteigumu, ar 2-1 (22:24, 21:18, 15:13) pārspējot pasaules rangā trešajā vietā esošās amerikānietes Kelliju Kleisu/Sāru Sponsilu. Ceturtdaļfināls risināsies 3. augustā.

Pirmā seta iesākums aizritēja punkts punktā, bet pēc tehniskā pārtraukuma KOK sportistēm izdevās izrāviens, pēc kura rezultāts bija 14:11. Atspēlēties īsti neizdevās un drīz vien krievietes jau lūkoja noslēgt setu, Makroguzovai ar bloku realizējot pirmo no četrām setbumbām.

Otrajā setā latvietes uzlaboja savu spēli aizsardzībā, un Kravčenoka arvien biežāk sāka atvairīt pretinieču uzbrukumus un dot latvietēm iespēju gūt punktus. Graudiņa ar bloku panāca rezultātu 8:6, bet pāris epizodes vēlāk rezultāta pārsvars bija jau četri punkti (11:7). Krievijas spēlētājas lielajā karstumā vizuāli šķita vairāk nogurušas, bet latvietes turpināja doties pretī uzvarai setā. Kravčenoka ar spēcīgu uzbrukumu izmantoja otro no četrām setbumbām.

Trešais sets latvietēm iesākās neveiksmīgi, un viņas nonāca iedzinējos ar 1:5. Pēc nākamajām epizodēm deficīts saglabājās, bet tad pie rezultātu 8:12 latvietes sāka savu izrāvienu. Graudiņai un Kravčenokai bija veiksmīgas epizodes, tiesnese saskatīja brāķi Makroguzovas darbībās pie tīkla, un Latvijas duets maču noslēdza ar izrāvienu 7:1. Punktu mačam pielika Graudiņas bloks.

Graudiņai un Kravčenokai šī ir olimpiskā debija.

Pirmdien astotdaļfināla spēli aizvadīs Mārtiņš Pļaviņš un Edgars Točs, kuri spēkosies ar Brazīlijas volejbolistiem Evandru Oliveiru un Bruno Šmitu.

Portāls "Delfi" piedāvāja mača teksta tiešraidi, kurā var lasīt detalizētu notikumu aprakstu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!