Foto: Kārlis Dambrāns, DELFI

Latvijas brīvā stila cīkstone Anastasija Grigorjeva, kura startē svara kategorijā līdz 62 kilogramiem, trešdien neizcīnīja Tokijas olimpisko spēļu bronzas medaļu.

Gandarījuma turnīra finālā 31 gadu vecā Grigorjeva ar rezultātu 1:3 piekāpās 22 gadus vecajai Ukrainas sportistei Irinai Koļadenko. Tas Latvijas sportistei deva piekto vietu olimpisko spēļu noslēgumā.

Cīņā sākās piesardzīgi, abām cīkstonēm vienu otru izlūkojot. Tā aizritēja pirmā minūte. Koļadenko saņēma 30 sekunžu sodu par pasivitāti, tāpēc viņa metās uzbrukumā. Viņai nekas prātīgs neizdevās, un Grigorjeva tika pie punkta. Tad ukrainiete izstūma daugavpilieti no laukuma un arī tika pie punkta. Grigorjeva pirmā perioda pēdējā pusminūtē mēģināja veikt saasinājumu ar rokām, raujot pretinieci zemē. Tas īsti neizdevās.

Turpinājumā abas cīkstones darbojās tvērienā, bet Koļadenko neļāva latvietei veikt uzbrukumu. Pēc tam ukrainiete atkal izstūma Grigorjevu no laukuma un ieguva vēl vienu. Daugavpilietei neizdevās noslēgt nākamo uzbrukuma mēģinājumu. Noslēgumā viņai neizdevās arī metiens, un ukrainiete viņu vēlreiz izstūma no laukuma. Pēdējās sekundēs Koļadenko tika pie aizrādījuma par žņaugšanu, bet viņa noslēgumā atvairīja visus Grigorjevas mēģinājumus gūt punktus.

Par zelta medaļas ieguvēju šajā svara kategorijā kļuva japāniete Jukako Kavai, kura finālā ar 4:3 pieveica Tinibekovu.

Jau vēstīts, ka Tokijas olimpisko spēļu turnīra pirmajā kārtā zaudēja Kirgizstānas sportistei Aisulai Tinibekovai. Tā kā Tinibekova sasniedza finālu, Grigorjeva varēja piedalīties gandarījuma turnīrā par bronzas medaļu.

Cīņas par bronzas godalgu pirmajā kārtā daugavpiliete ar 14:7 pieveica Rumānijas sportisti Kristu Inci, kura gandarījuma turnīrā nonāca, kārtu pēc Latvijas sportistes piekāpjoties Tinibekovai. Savukārt Koļadenko kirgīzietei piekāpās pusfinālā, tāpēc viņa gandarījuma turnīrā aizvadīja tikai finālu par bronzu.

Anastasija Grigorjeva startēja savās trešajās olimpiskajās spēlēs. Londonā viņa bija devītajā vietā, bet Riodežaneiro – astotā. 31 gadu vecā sportiste Tokijas olimpiskajās spēlēs ir vienīgā Latvijas pārstāve cīņas sporta veidos.

Kodaļenko 2019. gada pasaules čempionātā izcīnīja sudraba medaļu svara kategorijā līdz 65 kilogramiem, bet 2021. gadā svara kategorijā līdz 62 kilogramiem viņa kļuva par Eiropas čempioni. Gadu iepriekš viņa Eiropas čempionātā tika pie bronzas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!