Foto: AFP/Scanpix
Par olimpiskajiem čempioniem brīvajā cīņā piektdien Rio kļuva Gruzijas pārstāvis Vladimers Hinčegašvili un Irānas sportists Hasans Aliazams Jazdaničarati.

Svara kategorijā līdz 57 kg Hinčegašvili finālā tikās ar japāni Rei Higuči un uzvarēja ar 4-3. Bronzas medaļas šajā kategorijā ieguva Azerbaidžānas cīkstonis Hadži Alijevs, kurš pārspēja bulgāru Vladimiru Dubovu, un irānis Hasans Sabzali Rahimi.

Svara kategorijā līdz 74 kg finālā tikās irānis Jazdaničarati un Krievijas sportists Aniuars Gedujevs. Neskatoties uz to, ka Krievijas pārstāvis bija izvirzījies vadībā ar 6-0, Irānas sportists nepadevās un, aizvadot ļoti veiksmīgu cīņas nobeigumu, uzvarēja Gedujevu pēc punktiem ar 3-1. Jāpiebilst, ka mačs vairākas reizes tika apturēts, jo Krievijas sportistam no pārsistās uzacs sūcās asinis un beigās viņam uzlika apsēju, lai varētu turpināt cīņu.

Bronzas medaļas šajā svara kategorijā izcīnīja azerbaidžānis Džabrails Hasanovs, kurš uzvarēja uzbeku Bezkodu Abdurahmanovu, un Turcijas cīkstonis, kurš pārspēja kazahu Galimžanu Userbajevu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!