Foto: Reuters/Scanpix/LETA
19 gadus vecais Daiki Hašimoto trešdien olimpiskajās spēlēs Tokijā sekoja leģendārā tautieša Kohei Učimuras pēdās, vingrošanas daudzcīņas sacensībās vīriešiem sagādājot Japānai trešo olimpisko zeltu pēc kārtas.

Hašimoto zaudēja sākotnēji iekrāto punktu pārsvaru, taču ar gandrīz nevainojamu sniegumu vingrojumā uz stieņa pēdējā izgājienā uz paaugstinājuma finišēja augstāk par 2017. gada pasaules čempionu no Ķīnas Sjao Ruotenu.

Hašimoto sešu vingrojumu summā sakrāja 88,465 punktus, bet Sjao, kurš traumas dēļ izlaida 2016. gada spēles Riodežaneiro, sakrāja par 0,4 punktiem mazāk.

Trešo vietu ieņēma Krievijas Olimpiskās komitejas (KOK) komandas pārstāvis 2019. gada pasaules čempions Ņikita Nagornijs (88,031 p.).

Sjao vadībā izvirzījās trešajā vingrojumā, kurā viņš saņēma par punktu vairāk nekā Hašimoto vingrojumā apļos un bija vadībā līdz pēdējam vingrojumam. Taču Hašimoto bija neapturams vingrojumā uz stieņa.

Hašimoto pārņēma stafeti no "Karaļa Kohei" Učimursa, kurš bija uzvarējis katrās daudzcīņas sacensībās pasaules čempionātos un olimpiskajās spēlēs no 2009. līdz 2016. gadam un kuram ir desmit pasaules čempiona tituli un trīs olimpisko spēļu zelti.

32 gadus vecais Učimura Tokijā sacentās tikai vingrojumā uz stieņa, netiekot finālā pēc kļūdas vingrojumā.

Olimpiskās vingrošanas sacensības ceturtdien turpināsies ar daudzcīņas finālu sievietēm, tam notiekot bez savainotās amerikāņu superzvaigznes Simonas Bailsas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!