Foto: DELFI

Latvijas septiņcīņniece Laura Ikauniece-Admidiņa savas otrās olimpiskās spēles Rio sagaida ar nelielu uztraukumu un neziņu, jo pirmo reizi septiņcīņā augstlēkšanas disciplīnā lēks, izmantojot jaunu tehniku.

Latvijas rekorda īpašniece Rio ieradās laicīgi, lai paspētu aklimatizēties, kā arī piedalījās XXXI olimpisko spēļu atklāšanas ceremonijā. Viņai olimpiskie starti paredzēti 12. un 13. augustā.

"Ir tāds stresiņš piezadzies, liels satraukums, kad tuvojas sacensības. Svars krītas, bet man tieši otrādi vajag vēl pieņemties svarā, bet būs labi," kā vienmēr optimistiski noskaņota ir 2015. gada Latvijas labākā sportiste.

Ikauniece -Admidiņa jūlijā Eiropas čempionātā Nīderlandē startēja tikai 100 metru barjerskrējienā, lieki neriskējot pirms Rio olimpiskajām spēlēm. Kā atzina sportiste, viņai pēc vienām no sacensībām bija nelieli savainojumi, tāpēc izlemts Eiropas čempionātā startēt tikai vienā disciplīnā, vairāk uzmanības pievēršot Rio startam.

"Gribētos te labot Latvijas rekordu, kas ir arī mans personiskais. Tad būšu apmierināta. Tad būs tas progresiņš, ko no sevis allaž pieprasu, lai būtu virzība uz priekšu, nevis regress. Bet vieglatlētika un sports kopumā ir tāds, ka neko nevar prognozēt. Un mums ir septiņas disciplīnas. Atkarīgs, kā kurā disciplīnā veiksies. Neko nevar prognozēt," norāda 24 gadus vecā Latvijas sportiste.

Ikauniece-Admidiņa sarunā ar portālu "Delfi" atklāja, ka Rio viņa startēs savādāk vienā no disciplīnām – augstlēkšanā. "Pirmo reizi mūžā lēkšu sacensībās no otras puses un ar citu atspēriena kāju. Vecajā, sev ierastajā stiliņā bija traumatiski lēkt, jo otrajā dienā sāpēja celis. Tagad, lai otrā dienā varētu vēl labāk startēt, lēkšu no otras puses. Citas izvēles man nav. Redzēs, kā būs."

"Sacensību gaitā nesekoju līdzi savai vietai. Man svarīgāks ir rezultāts. Londonā biju devītā, protams, ka gribētos būt augstāk, bet man svarīgs ir rezultāts," noslēgumā bilda Ikauniece-Admidiņa.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!