Foto: RIA Novosti/Scanpix

Titulētā krievu kārtslēcēja Jeļena Isinbajeva paziņojusi, ka neizmantos iespēju 2016. gada Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs startēt zem Starptautiskās Olimpiskās komitejas (SOK) karoga, ziņo "The New York Times".

"Ja mūs tomēr diskvalificēs, tad jūs mani Rio neredzēsiet. Ja startēt - tad tikai zem Krievijas karoga. Runas par to, ka es varētu Olimpiādē startēs zem SOK karoga, nav patiesas," izdevums citē Isinbajevu.

Kā zināms, 17. jūnijā Starptautiskā Vieglatlētikas federācijas (IAAF) vadība vienbalsīgi lēma par pagājušā gada novembrī piespriestās Krievijas Vieglatlētikas federācijas (KVF) diskvalifikācijas atstāšanu spēkā, kas nozīmē, ka krievu vieglatlētiem būs liegts startēt Rio.

Tai pašā laikā IAAF norādīja, ka krievu sportistiem, kuri var pierādīt savu nesaistību ar valsts dopinga sistēmu, būs atļauts startēt Rio kā neatkarīgiem sportistiem, zem SOK karoga.

Galīgais lēmums par Krievijas vieglatlētu dalību Rio Olimpiādē tiks pieņemts SOK sēdē 21. jūnijā.

Isinbajeva iepriekš izteicās, ka vērsīsies tiesā, lai pierādītu, ka liegums startēt olimpiskajās sacensībās ir "cilvēktiesību pārkāpums".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!