Foto: AP/Scanpix
Ar teicamu sniegumu finālsērijā itālis Gabriele Roseti izcīnīja zelta medaļu šaušanā apaļajā stendā, finālā sašaujot visus 16 šķīvīšus.

Sudraba medaļu saņēma zviedrs Markuss Svensons, kuru pievīla pats pēdējais mēģinājums, jo tam visus 15 viņš sašāva precīzi.

Tomēr visskaļākās ovācijas saņēma 52 gadus vecais neatkarīgais sportists Abdula Alrašidi no Kuveitas, kurš vispirms uzvarēja pāršaudē par tiesībām cīnīties par bronzu, bet bronzas finālā ar simtprocentīgu precizitāti pārspēja ukraini Mikolu Milčevu. Kuveitas šāvējam šīs bija sestās olimpiskās spēles un pirmā godalga. Pēc veiksmīgās pāršaudes un medaļas iegūšanas sirmais sportists tribīnēm nosūtīja gaisa skūpstu un pateicās par atbalstu.

Par valsts iejaukšanos sportā Kuveitas Olimpiskā komiteja ir izslēgta no SOK, tāpēc šīs valsts sportisti olimpiskajās spēlēs startē kā neatkarīgie sportisti un viņu uzvaras gadījumā tiek pacelts olimpiskais karogs un atskaņota olimpiskā himna. Pirms tam kuveitiešu šāvējs Fehaids Aldehani kļuva par pirmo neatkarīgo sportistu olimpisko spēļu vēsturē, kurš kļuvis par čempionu.

Kā zināms, šajā disciplīnā startēja arī Latvijas šāvējs Dainis Upelnieks, kurš savā olimpiskajā debijā izcīnīja 14. vietu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!