Foto: AP/Scanpix/LETA
Tokijas olimpisko spēļu ielas disciplīnas skeitborda sacensībās vīriešiem triumfēja japānis Juto Horigome, kļūstot par pirmo olimpisko čempionu šajā sporta veidā.

Pirmajās vēsturiskajās skeitborda sacensībās olimpiskajās spēlēs sudrabu izcīnīja Brazīlijas sportists Kelvins Hoflers, bet trešajā vietā ierindojās 20 gadus vecais amerikānis Džegers Ītons.

Gan pusfināla kārtā, gan finālā sportistiem bija jāaizvada divi 45 sekunžu ilgi raundi, kuru laikā varēja veikt vairākus trikus. Tie tika vērtēti desmit baļļu skalā. Pēc tam viņiem bija jāizpilda pieci atsevišķi triki, ar kuriem arī varēja pretendēt uz desmit ballēm. Četri labākie rezultāti no šiem septiņiem mēģinājumiem veidoja sportista kopējo rezultātu.

Horigome izcili izpildīja četrus no pieciem trikiem, ar katru izpelnoties deviņu baļļu augstu vērtējumu. Olimpiskais čempions atzīmējās ar 37,18 punktiem, Hoflers sakrāja 36,15 punktus, bet Ītonam trešo vietu deva 35,35 punkti.

Par galveno favorītu tika uzskatīts četrkārtējais pasaules čempions Naidža Hjūstons (ASV), kurš pēdējos četrus mēģinājumus izpildīja neveiksmīgi, ar 26,10 punktiem paliekot septītajā vietā.

Japānis priekšsacīkstēs, kurās vietu finālā garantēja astoņi sportisti, ieņēma vien sesto pozīciju.

Pirmdien ielu disciplīnā skeitborda sacensības aizvadīs sievietes, bet 4. un 5. augustā gaidāmas sacensības parka disciplīnā.

Šī gada olimpiskajās spēlēs debiju piedzīvo arī 3x3 basketbols, BMX frīstails, sērfošana, klinšu kāpšana un karatē, kas gan pagaidām apstiprināts tikai Tokijas olimpiskajām spēlēm, bet Parīzes sporta veidu klāstā netiks iekļauts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!