Foto: AFP/Scanpix/LETA
Jūlija Krajevska pirmdien olimpiskajās spēlēs Tokijā jāšanas sportā ar uzvaru trīscīņā Vācijai izcīnīja ceturto zelta medaļu pēc kārtas šajā disciplīnā, kamēr komandām uzvarēja Lielbritānijas sportisti.

32 gadus vecā Vācijas sportiste ar zirgu "Amande" Tokijā triumfēja, pateicoties konkūra distances veikšanai bez soda punktiem. Līdz ar to viņa seko Hinriha Romeikes, kurš šajā disciplīnā uzvarēja 2008.gadā, un Mihaela Junga pēdās, kurš ieguva zeltu 2012. un 2016.gadā.

Krajevska finišēja pirmā, apsteidzot britu jātnieku Tomu Makjūenu, kurš jāja ar "Toledo de Kerser", un austrālieti Endrjū Hoju ar "Vassily de Lassos".

62 gadus vecais austrālietis Hojs, kurš izcīnīja arī sudrabu komandu sacensībās, kļuva par vecāko olimpisko medaļnieku kopš 1968.gada.

Tagad Hoja kontā ir sešas olimpiskās medaļas. Trīs no tām ir zelta par uzvaru komandu sacensībās no 1992. līdz 2000.gadam, bet 2000.gadā Sidnejā austrālietis savās mājās tika arī pie sudraba individuālajās sacensībās.

"Es patiesībā esmu pateicīgs, ka cilvēki joprojām var teikt, cik man ir gadu, jo, uzsākot sportot, es biju ļoti lepns, ka biju jaunākais cilvēks komandā," sacīja Hojs.

"Kad cilvēki mani satiek olimpiskajā ciematā, viņi vaicā: "Hei, ko tu dari? Vai tu esi amatpersona?" Un es saku: "Nu, es esmu sportists"."

Šveicietis Luī Noverazs 1968.gada spēlēs Mehiko burāšanā izcīnīja sudrabu 66 gadu vecumā.

Komandu sacensībās uzvarēja Lielbritānija ar Makjūenu, Loru Koletu ("London 52") un Oliveru Taunendu ("Ballaghmor Class").

Otrajā vietā finišēja Austrālija, trešajā - Francija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!