Foto: TASS/Scanpix/LETA
Tokijas olimpisko spēļu peldēšanas sacensībās sadalīti nākamie četri medaļu komplekti, un otrdien tika uzstādīti jauni Eiropas un olimpiskie rekordi, kā arī fiksēta negaidīta uzvarētāja.

Krievijas Olimpiskās komitejas (KOK) peldētājs Jevgeņijs Rilovs ar jaunu Eiropas rekordu uzvarēja 100 metru distancē uz muguras. Viņš apsteidza sacensību galveno favorītu Raienu Mērfiju, kuram šobrīd pieder pasaules rekords šajā distancē.

Rilovs finišu sasniedza 51,98 sekundēs, par 0, 13 sekundēm atpaliekot no pasaules rekorda. Tomēr vismaz vecajā kontinentā šis ir jauns labākais rezultāts. Tikai 0,02 sekundes no viņa atpalika cits krievs Kliments Koļesņkovs, bet Mērfijs samierinājās ar bronzas godalgu.

Šajā pašā distancē sieviešu konkurencē ar jaunu olimpisko rekordu triumfēja austrāliete Keilija Makkiona, finišējot 57,47 sekundēs. Otrajā vietā ierindojās kanādiete Kailija Masī (+0,25), bet trešajā vietā sacensības noslēdza amerikāniete Rīgena Smita.

100 metru brasa distancē sievietēm negaidīti par uzvarētāju kļuva 17 gadus vecā amerikāniete Lidija Džekobija, uzrādot rezultātu 1:04,95 sekundes un aiz sevis uz goda pjedestāla atstājot abas galvenās favorītes. Dienvidāfrikas Republikas sportiste Tatjana Šenmakera ierindojās otrajā vietā (+0,27), bet Lilija Kinga no ASV ieguva bronzu (+0,59).

200 metru sacensībās brīvajā stilā par uzvarētāju kļuva Lielbritānijas peldētājs Toms Dīns, kurš pēdējos 50 metros izrāva uzvaru, finišējot minūtē un 44,22 sekundēs. Tikai 0,04 sekundes no viņa atpalika cits brits Dankans Skots, bet bronza medaļu kaklā kāra brazīlietis Fernando Šefers.

Pēc 150 metriem vadībā bija korejietis Sunvū Hvans, bet šādu tempu viņš nespēja izturēt (+1,04). Finālu šajā distancē sasniedza lietuvietis Dans Rapsis, ieņemot astoto vietu (+1,56).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!