Foto: Reuters/Scanpix

Latvijas kanoe airētājs Dagnis Iļjins pirmdien nekvalificējās Riodežaneiro olimpisko spēļu 1000 metru distances A finālam, bet otrdien viņš startēs B finālā, kurā notiks cīņa par devīto vietu.

Priekšsacīkstēs Iļjins startēja pirmajā braucienā. Distances pirmajā daļā pēc 250 metriem latviešu sportists ierindojās piektajā pozīcijā, un arī turpinājumā latvietis šo pozīciju saglabāja, bet viņš diezgan ievērojami atpalika no līdera. Finišā viņš spēja apsteigt vēl vienu sportistu un pakāpties uz ceturto vietu. Tas nozīmēja, ka Iļjins sacensības turpināja pusfinālā.

Priekšsacīkstēs Iļjina rezultāts bija 4:11,766 minūtes, kamēr brauciena uzvarētāja vācieša Sebastjana Brendela rezultāts bija 3:58,044.

Pēc tam savā pusfināla braucienā Iļjins 250 metru atzīmē ierindojās priekšpēdējā, septītajā vietā, bet distances vidū viņš bija jau tuvu sestajai pozīcijai. Nākamajā kontrolpunktā viņš jau bija apsteidzis savu tuvāko konkurentu, un finišā viņš iebrauca sestajā vietā, nekvalificējoties A finālam.

Iļjina rezultāts finišā bija 4:20,181 minūtes. Pirmā pusfināla ātrākais braucējs bija Iļja Štokalovs no Krievijas (3:58,259). Otrdien latviešu sportistu sagaida starts B finālā.

A finālā iekļuva priekšbraucienu uzvarētāji, katra pusfināla divi ātrākie, kā arī viens ātrākais pusfināla trešās vietas ieguvējs.

Savukārt 200 metru sacensībās smaiļošanā zem Turcijas karoga startēja latviete Lāsma Liepa, kura priekšsacīkstēs pārliecinoši kvalificējās pusfinālam ar rezultātu 41,760 sekundes. Tomēr pusfinālā viņas sacensības noslēdzās, jo ar rezultātu 41,866 sekundes nepietika, lai iekļūtu A vai B finālā.

Līdz ar to Turcijas latvieti sacensības noslēdza 19. vietā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!