Foto: F64

Latvijas basketbola izlases spēlētāji no galvenā trenera Ainara Bagatska varētu dabūt pamatīgu rājienu par atslābināšanos mačā pret Japānu, bet cerams, ka nekas tāds nenotiks pret daudz nopietnākiem pretiniekiem, izteicās valstsvienības spēlētājs Kaspars Bērziņš.

Jau vēstīts, ka Latvija pirmajā spēlē Japānas valstsvienību sagrāva ar rezultātu 88:48.

"Viss bija kā paredzēts. Ja nebūtu pārliecinoša uzvara, tad mēs nebūtu apmierināti. Tādās spēlēs sanāk atslābināties, un par to no trenera dabūsim smagu rājienu. Es ceru, ka mačā pret tādu nopietnu pretinieku kā Čehija mums nebūs problēmas ar atlabināšanos," sacīja Bērziņš.

"Negribas tā teikt, bet man bija pilnīgs nerespekts pret viņu garajiem spēlētājiem. Bija ļoti grūti savākties," godīgi atzina Latvijas izlases garais spēlētājs. "Japānas izlase bija nepārtrauktā kustībā, uzbrukumā vai aizsardzībā."

Savukārt Latvijas izlases rezultatīvākais spēlētājs šajā mačā Dairis Bertāns paskaidroja, kāpēc spēles sākums nebija tik veiksmīgs: "Sākumā mēs nebijām droši, jo pārāk daudz sākām domāt, ar ko mēs spēlējam. Mēs neizdarījām metienus epizodēs, kad to parasti darām. Pēc tam mēs sākām spēlēt savu spēli, un viss aizgāja."

"Labāk, ka pirmā spēle ir pret šādiem pretiniekiem. Tas ir mačs, kurā var ieskrieties turnīram. No otras puses, mums kā profesionāliem sportistiem nav nekādas atšķirības, kas būs pretinieki. Vienkārši jāsavācas, jāuzklausa trenera norādījumi un jāiet spēlēt," turpināja Bērziņš.

Bērziņš nevēlējās meklēt zemtekstus otrdienas spēlei pret Čehiju. Jau vēstīts, ka Latvijas izlase pagājušajā Eiropas čempionātā Čehiju uzvarēja grupu turnīrā, bet spēlē par septīto vietu piedzīvoja sagrāvi.

"Paklausīsimies, ko treneris mums teiks šovakar, ko teiks rīt. Mēs neviena cita padomus neuzklausām. Būsim gatavi iet laukumā un spēlēt, nedomājot ne par ko citu," uzsvēra Bērziņš.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!