Foto: AP/Scanpix
Ķīnas daiļlēcēji Rio olimpiskajās spēlēs bijuši nepārspējami - arī pēdējā zelta medaļa šajā sporta veidā tikusi šīs valsts sportistam.

Ķīnietis Aisens Čens lēcienos no 10 m platformas dominēja no pirmā līdz sestajam mēģinājumam, un katrā, izņemot otro, uzrādīja absolūti labāko rezultātu, kas viņam deva zelta medaļu ar vairāk nekā 30 punktu pārsvaru. Šī Čenam ir otrais olimpiskā čempiona tituls, pirmo viņš ieguva pirms diviem gadiem Londonā.

Pēc tik pārliecinoša Ķīnas sportista snieguma pārējiem atlika sacensties par zemākā kaluma medaļām, un šī cīņa noslēdzās tikai ar pēdējo mēģinājumu, kurā lielisku lēcienu demonstrēja meksikānis Hermans Sančess, atņemot otro vietu amerikānim Deividam Budijam. Beigu kopvērtējumā viņus šķīra 7,450 punkti. Par pēdējo lēcienu Sančess saņēma 91,20 punktus, Budija - 68,45.

Ķīnas sportisti Riodeāneiro olimpiskajās spēlēs daiļlēkšanā izcīnīja septiņas zelta medaļas no astoņām - vienīgo zeltu ķīniešiem "atņēma" Lielbritānija sinhronajā daiļlēkšanā no 3 m tramplīna vīriešiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!