Foto: AFP/Scanpix
Ķīna turpina cīnīties par pirmo vietu valstu neoficiālajā vērtējumā, un pirmdien tās medaļu klāstu ar zeltu papildināja arī burātāja Sju Lidzja, kura bija labākā "Laser Radial" klasē.

Pēdējā braucienā trīs apļos ķīniete jau no sākuma izvirzījās vadībā un nosargāja uzvaru, lai gan saņēma arī sodu. Pirms četriem gadiem Pekinā viņa bija trešā, bet pēdējā pasaules čempionātā izcīnīja sudrabu. Tagad viņas kontā arī olimpiskais zelts.

Sudraba godalgu šajā klasē ieguva Nīderlandes pārstāve Marita Buvmēstere, bet bronzu – Evija van Akere no Beļģijas. Ķīniete un Nīderlandes sportiste bija pirmajās divās vietās pirms fināla brauciena, bet beļģiete savu trešo vietu ieguva tieši ar veiksmīgo startu finālā.

Tikmēr vīriešiem "Laser" klasē par čempionu kļuva Toms Slingsbijs, atnesot Austrālijai otro zeltu Londonā. Pēdējos sešos gados viņš piecas reizes izcīnīja pasaules čempiona titulu, taču pirms četriem gadiem Pekinā bija tikai 22.vietā.

Lai gan fināla braucienā austrālietis bija tikai devītais, tas viņam netraucēja kļūt par olimpisko čempionu. Sudrabu ieguva Kipras pārstāvis Pavlos Kontides, kurš finālā bija tikai desmitais, bet bronzas medaļu izcīnīja zviedrs Rasmuss Migrēns (finālā sestais).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!