Foto: Reuters/Scanpix/LETA
Ķīnas svarcēlājas Veņveņa Li un Džouju Vana pirmdien izcīnīja Tokijas olimpisko spēļu zelta medaļas lielākajās svara kategorijās

Veņveņa Li zelta medaļu izcīnīja svara kategorijā virs 87 kilogramiem. Li raušanā pacēla 140 kilogramus, bet grūšanā - 180 kilogramus. Summā paceltie 320 kilogrami deva pārliecinošu pirmo vietu.

Otro vietu ar 283 paceltiem kilogramiem (122+161) izcīnīja britu svarcēlāja Emīlija Džeida Kemlbela, bet par kilogramu mazāk summā (128+154) pacēla amerikāniete Sāra Elizabete Roblsa, kurai bronza bija arī pirms pieciem gadiem Riodežaneiro.

Jau vēstīts, ka sacensības šajā svara kategorijā uzmanību piesaistīja ar to, ka Jaunzēlandes sportiste Lorela Hubārda kļuva par pirmo atklāto transpersonu sievieti, kas piedalās olimpiskajās spēlēs.

Savukārt Džouju Vana Tokijas uzvarēja svarcelšanā sievietēm svara kategorijā līdz 87 kilogramiem.

Vana finālā raušanā pacēla 120 kilogramus, bet grūšanā viņas labākais rezultāts bija 150 kilogrami. Ar summā paceltiem 270 kilogramiem viņa ieguva olimpisko zeltu.

Arī sudraba medaļas ieguvēja Tamāra Jajaira Salasara-Arse no Ekvadoras grūšanā pacēla 150 kilogramus, bet raušanā - 113 kilogramus, summā paceļot 263 kilogramus. Ar summā paceltiem 256 kilogramiem bronzas medaļu ieguva Krismerija Dominga Santana-Pegvero no Dominikānas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!