Foto: Reuters/Scanpix
18 gadus vecais peldētājs Karloss Serrano sagādājis Kolumbijai pirmo paralimpisko spēļu zelta medaļu 36 gadu laikā un otro godalgu šīs valsts vēsturē.

Serrano 2016. gada Riodežaneiro paralimpiskajās spēlēs triumfēja 100 m distancē brasā SB7 veselības grupā, finišējot pēc vienas minūtes un 12,50 sekundēm, savu kvalifikācijas rezultātu labojot vairāk nekā par sekundi.

"Šī ir laimīgākā diena manā mūžā," pēc finiša teica Serrano. "Es esmu spēcīgs. Es mīlu Rio. Šorīt [kvalifikācijā] smagi cīnījos, bet zināju, ka varu peldēt vēl ātrāk."

Pēdējoreiz Kolumbija paralimpisko zeltu ieguva 1980. gada spēlēs Nīderlandē, Ārnhemā.

Toties pie savas pirmās paralimpisko spēļu zelta medaļas Rio ir tikusi Malaizija, kuras paravieglatlēti Muhameds Puzi un Muhameds Zijāds Zolkefli attiecīgi uzvarēja 100 m sprintā un lodes grūšanā veselības klasēs T36 un F20. Līdz ar to paralimpiskās spēles Malaizijai ir kļuvušas par veiksmīgākām nekā olimpiskās, jo tajās malaiziešu sportisti uz goda pjedestāla nav kāpuši.

Puzi turklāt sprinta sacensībās uzvarēja ar jaunu paralimpisko rekordu - 12,07 sekundes.

Kā zināms, Latvija šajās paralimpiskajās spēlēs ir ieguvusi divas zelta medaļas, ko sagādāja Aigars Apinis diska mešanā un Diāna Dadzīte šķēpmešanā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!