Foto: Reuters/Scanpix
Pasaules Antidopinga aģentūras (WADA) nosodījusi Krievijas hakerus, kas uzlauzuši un nopludinājuši ASV sportistu medicīniskos failus ar konfidenciālu informāciju Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs, vēsta britu raidsabiedrība BBC.

Cietušo sportistu vidū ir slavenā amerikāņu tenisiste Serēna Viljamsa, kā arī amerikāņu vingrotāja Saimona Bailsa, informē BBC.

Hakeri sevi nodevējuši par grupējumu "Fancy Bears", kā arī par notikušo uzņēmušies atbildību.

"Fancy Bears" grupa publiskojusi vairāku sportistu failus, kuros redzami sīki nelabvēlīgi dopinga analīžu rezultāti vai tas, ka viņi lietojuši vielas, kas paredzētas terapeitiskai izmantošanai. Tas nozīmē, ka konkrētā atlēta analīzēs ir atrastas aizliegto vielu pēdas, taču tas nevar tikt klasificēts kā antidopinga noteikumu pārkāpums, ja vien tam ir izskaidrojošs medicīnisks iemesls.

WADA norādījusi, ka šādi hakeri uzbrukumi ir mēģinājums graut Pasaules Antidopinga sistēmu.

"WADA ļoti nožēlo, ka radusies šāda situācija, un apzinās draudus, kas radīti šiem sportistiem, kuru informācija tika nopludināta caur šo noziegumu," paziņojumā izteicies WADA ģenerāldirektors Olivjē Nigi. "Nosodām šādus kiberuzbrukumus, kas tiek veikti, lai grautu WADA un pasaules antidopinga sistēmu."

WADA norādījusi, ka neviens no sportistiem, kuru faili tika nopludināti, nav pārkāpis Riodežaneiro olimpisko spēļu antidopinga noteikumus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!