Foto: F64

Londonā savās devītajās olimpiskajās spēlēs startējošais Latvijas šāvējs Afanasijs Kuzmins pirmajā sacensību dienā ceturtdien bija plānojis savākt vairāk punktu, sportists atzinis sarunā ar "Latvijas Radio".

Kā ziņots, Londonas olimpisko spēļu sacensībās ātršaušanā ar pistoli 25 metru distancē ceturtdien pēc pirmās kvalifikācijas kārtas Latvijas olimpiskās komandas vecākais dalībnieks Kuzmins 18 dalībnieku konkurencē ieņēma 11.vietu.

"Viena no sērijām mazliet neizdevās, taču kopumā viss principā bija kārtībā. Biju plānojis savākt vairāk punktu," pēc pirmās dienas izteicās Kuzmins.

Trijās šaušanas sērijās Kuzmins kopā savāca 289 no iespējamajiem 300 punktiem - 98 punktus pēc šāvieniem pa astoņu sekunžu mērķiem, 97 punktus pēc šāvieniem pa sešu sekunžu mērķiem un 94 punktus pēc šāvieniem pa četru sekunžu mērķiem.

"Paskatīsimies, kā būs rīt. Spriedze šeit tomēr ir liela, kā nekā tās ir olimpiskās spēles. Šī ir tikai pirmā sacensību diena, viss noskaidrosies rīt," piebilda šāvējs.

Piektdien plkst.12.30 pēc Latvijas laika notiks kvalifikācijas otrā kārta, kur atkal katrs no sportistiem izdarīs pa trim šaušanas sērijām, un pēc tam pirmie seši iekļūs finālā, kas arī notiks piektdien. No sestās vietas Kuzmins pašlaik atpaliek par četriem punktiem.

65 gadus vecais Kuzmins Londonā startē savās devītajās olimpiskajās spēlēs. Lai arī iepriekš viņš nespēja kvalificēties Londonas Olimpiādei, neizpildot kvalifikācijas normatīvu, Starptautiskā Šaušanas federācija piešķīra Latvijai vienu īpašo ielūgumu jeb "wild card" dalībai olimpiskajās spēlēs.

Kā ziņots, Kuzmins pirmajās olimpiskajās spēlēs piedalījās 1976.gadā, bet izlaida 1984.gada olimpiskās spēles. Viņš savas karjeras laikā ticis pie divām olimpiskajām godalgām - zelta 1988.gadā un sudraba 1992.gadā.

Kuzmins ir arī daudzkārtējs Eiropas un pasaules čempions, pasaules rekorda īpašnieks šaušanā ar revolveri, kā arī otrais cilvēks pasaulē, kas sasniedzis fantastisku rezultātu - 600 trāpījumi no 600 šāvieniem.

Pirms četriem gadiem Pekinā Kuzmins ātršaušanā ar pistoli 25 metru distancē ieņēma 13.vietu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!