Foto: F64
Latvijas skrējēja Gunta Latiševa-Čudare pēc dalības Rio olimpiskajās spēlēs 400 metru distancē atzina, ka pēdējos metros kājas bijušas sadzītas un praktiski atteikušas.

Latiševa-Čudare savā skrējienā palika pēdējā ar laiku 53,08 sekundes, kas par 0,03 sekundēm ir labāks nekā viņas līdzšinējais sezonas labākais laiks. Tomēr no personīgā rekorda Latvijas skrējēja atpalika par 0,91 sekundi. Kopvērtējumā viņai 45. vieta, bet līdz vietai pusfinālā pietrūka 1,01 sekunde.

"Domāju, ka neviens nav sevišķi priecīgs par manu laiku, kur nu vēl es," sarūgtināta par startu bija 21 gadu vecā sportiste, kura olimpiskajās spēlēs cerēja labot personīgo rekordu. "Ļoti piedzina kājas. Pēdējos 50 metros vienkārši nevarēju dabūt kājas priekšā, uzturēt ritmu. Katram laikam jāizjūt tā sajūta, kad kājas atsaka, lai mani saprastu."

Jaunā skrējēja atzina, ka pirms starta bijis uztraukums, bet tas ir normāli un viņa centusies būt mierīga. Pēc trīs lietainām dienām Rio sestdien atkal spīd saulīte, bet pēdējās dienās ļoti mainīgie laika apstākļi nav ietekmējuši sportistes sniegumu.

Latiševa-Čudare piebilda, ka stadionā sacensības notiek tik ātri, ka nav paspējusi pirms starta izdarīt visu, ko gribējusi. "No vienas puses labi, ka mazāk jāsēž un jādomā, bet šoreiz kaut kā visu nepaspēju. Bet ar to vajadzēja rēķināties."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!