Foto: AFP/Scanpix

Par Riodežaneiro olimpisko spēļu basketbola turnīra bronzas medaļas ieguvējiem svētdien kļuva Spānijas izlase, kas dramatiskā cīņā par trešo vietu ar rezultātu 89:88 pārspēja Austrālijas valstsvienību, ko vada latviešu izcelsmes treneris Andrejs Lēmanis.

Spēles pirmajā pusē Spānijas izlasei bija neliels pārsvars, taču Austrālija otrajā ceturtdaļā rezultātu līdzsvaroja. Atlikušajā laikā spēkošanās bija līdzīga un saspringta. Pēdējā ceturtdaļā abas komandas ik pa laikam bija vadībā, taču spāņiem uzvaru garantēja Serhio Rodrigesa divi soda metieni pēc Petija Milsa pārkāpuma. Pēdējā uzbrukumā Austrālijai neizdevās tikt pie metiena.

Spānijas izlasē rezultatīvākais ar 31 punktu bija Po Gasols, bet 14 punktus pievienoja Nikola Mirotičs. Austrālijas izlasē 30 punktus guva Petijs Milss, kamēr Deivids Andersens pievienoja 15 punktus.

Austrālijas basketbola izlase olimpiskajās spēlēs vēl nav tikusi pie medaļām, bet Spānijas basketbolisti iepriekšējos divos olimpiskajos turnīros zaudēja finālā ASV valstsvienībai.

Rio olimpisko spēļu finālā spēkosies ASV un Serbijas valstsvienības.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!