Foto: AP/Scanpix/LETA

Latvijas Paukošanas federācijas (LPF) prezidente un Starptautiskās Paukošanas federācijas (FIE) izpildkomitejas locekle Ērika Āze otrdien Tokijā pasniedza olimpiskās zelta medaļas paukošanā ar špagu Igaunijas komandai.

Āze ir kļuvusi par pirmo latvieti, kas Tokijas olimpiskajās spēlēs pasniegusi medaļas.

Jau ziņots, ka otrdien par uzvarētājām komandu sacensībās paukošanā ar špagu kļuva Igaunijas izlase - Jūlija Beļajeva, Katrīna Lehis, Ērika Kirpū un rezerviste Irina Embriha, spraigā un emocionālā cīņā uzvarot Dienvidkorejas komandu ar rezultātu 36:32.

"Vienmēr turu īkšķus par Igaunijas paukotājiem, un mēs viens otru ļoti labi pazīstam," saka Āze. "Esmu neizsakāmi aizkustināta, ka man ir iespēja būt šeit un apsveikt draugus ar visaugstāko iespējamo novērtējumu. Mūsu valstīm šajā sportā ir ļoti draudzīgas attiecības. Katru gadu igauņi palīdz mums organizēt Pasaules kausu paukošanā, savukārt mēs palīdzam organizēt sacensības Igaunijā."

Viņa piebilst, ka par ilggadēju tradīciju kļuvusi arī Ziemeļvalstu paukošanas nometne, kur katru vasaru tiekas gan Latvijas un Igaunijas paukotāji, gan treneri.

"Esmu pārliecināta, ka šī Igaunijas dāmu uzvara iedvesmos arī mūsu jaunos un perspektīvos paukotājus," cerību izsaka LPF prezidente.

Āzei šīs ir otrās olimpiskās spēles kā FIE izpildkomitejas loceklei. Viņas pārziņā ir FIE Medicīnas komisijas delegātu darba uzraudzīšana, kā arī antidopinga jautājumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!