Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Arī Latvijas bokseris Artjoms Ramlavs otrdien nespēja sasniegt Azerbaidžānā notiekošā Riodežaneiro olimpisko spēļu noslēdzošā kvalifikācijas turnīra ceturtdaļfinālu, kas nozīmē, ka Latvija četrgades nozīmīgākajās sacensībās kārtējo reizi nebūs pārstāvēta.

Svara kategorijā līdz 60 kilogramiem Ramlavs priekšsacīkšu trešajā kārtā pēc punktiem ar 0-3 piekāpās Čueņam Lai no Taivānas.

Latvijas bokseris zaudēja pirmajos divos raundos, bet trešajā visi trīs tiesneši atdeva uzvaru viņam. Kopvērtējumā Ramlavs visu trīs tiesnešu vērtējumā zaudēja ar rezultātu 28:29.

Uzvarot šajā cīņā, Ramlavs būtu iekļuvis ceturtdaļfinālā.

Jau vēstīts, ka priekšsacīkšu pirmā kārta Ramlavam bija brīva, bet otrās kārtas duelī viņš nedēļas nogalē ar 3-0 pēc punktiem uzveica kenijieti Nikolasu Okongo Okotu.

Turnīrā vienu uzvaru guva arī Latvijas pārstāvis Nikolajs Grišuņins, kurš svara kategorijā līdz 81 kilogramam cieta neveiksmi priekšsacīkšu otrajā kārtā. Savukārt Artūrs Ahmetovs, kurš startē svara kategorijā līdz 64 kilogramiem, zaudēja jau pirmajā cīņā.

Olimpiskajām spēlēm kvalificēsies pieci labākie bokseri svara kategorijās līdz 52, 56, 60, 64, 69, 75 un 81 kilogramam. Tāpat ceļazīmes uz Olimpiādi izcīnīs finālisti svara kategorijā līdz 49 kilogramiem, kā arī uzvarētāji kategorijās līdz 91 un virs 91 kilograma.

Grišuņins parasti startē svara kategorijā līdz 91 kilogramam, taču pirms šīm sacensībām viņš pārgāja uz vieglāku kategoriju, jo tajā tiek sadalītas daudz vairāk ceļazīmes.

Grišuņins ir līdz šim vienīgais Latvijas bokseris, kurš pēc neatkarības atjaunošanas izcīnījis godalgas augstākās raudzes sacensībās - viņš ir 2008. un 2015.gada Eiropas meistarsacīkšu bronzas laureāts.

Latvijas sportisti olimpiskajās spēlēs nav startējuši kopš 1996.gadā, kad Atlantā uz starta devās Romāns Kukļins.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!