Foto: Kārlis Dambrāns, DELFI

Latvijas 3x3 basketbola izlase (Agnis Čavars, Edgars Krūmiņš, Kārlis Lasmanis, Nauris Miezis) trešdien nodrošināja Latvijas delegācijai pirmās medaļas Tokijas olimpiskajās spēlēs, pusfināla kārtā sagraujot Beļģijas valstsvienību.

Latvijas izlase uzvarēja ar rezultātu 21:8, izceļoties ar graujošāko uzvaru šajā turnīrā. Zīmīgi, ka otrs lielākais pārsvars tika sasniegts abās spēlēs starp Krievijas Olimpiskās komitejas (KOK) komandu un Serbijas izlasi.

3x3 basketbolistus pulksten 16.25 sagaida spēle ar KOK vienību par zelta medaļām. KOK vienība pusfinālā negaidīti sakāva latviešu galvenos konkurentus un favorītus Serbijas izlasi, uzvarot ar 21:10. Vēl otrdien serbi grupu turnīru noslēdza, basketbolistus no Krievijas pieveicot ar šādu pašu rezultātu.

Piezīmju pilnu spēles ievadu, kura laikā Latvijas izlase pāris reizes iekrita aizsardzībā, palīdzēja pārvarēt Naura Mieža caurgājiens un Kārļa Lasmaņa izprovocēts sods tālmetiena laikā – rezultāts 7:4.

Bažas uz brīdi varēja radīt jau piektā Latvijas izlases piezīme, taču valstsvienība vairākkārt rezultatīvi asistēja kādam groza apakšā nonākušam komandas biedram. Varenu izrāvienu veicināja divi punkti pēc kārtas Krūmiņa izpildījumā, bet tad Lasmanis un Čavars ar divām zibenīgām piespēlēm panāca jau 13:7. Vienu punktu vēl guva Miezis, noslēdzot spēles nogriezni, kura laikā ilgi nebija svilpes, abām komandām manāmi nogurstot.

Beļģijas izlase nespēja atgūties no smagā spēles posmā. Iepriekš rezultatīvais Tibo Vervūrts turpināja nesekmīgi izpildīt tālmetienus, bet viņa komandas biedri pret Latvijas ciešo aizsardzību reti tika pie labiem metieniem.

Mača izskaņā vispirms izcēlās Miezis, kurš guva punktu un trāpīja divus soda metienus, beļģiem tiekot pie septītā piezīmes, bet tad Lasmanis trāpīja noslēdzošo tālmetienu no stūra – uzvara ar 21:8 un vieta vēsturiskā finālmačā.

Latvijas izlases labā deviņus punktus guva un trīs piespēles atdeva Lasmanis, septiņi punkti Mieža kontā, ar četriem punktiem atzīmējās Krūmiņš, bet viens punkts Čavaram. Beļģijas izlases rindās pieci punkti Vervūrtam, kurš realizēja tikai vienu no sešiem tālmetieniem.

Savstarpējā apakšgrupas spēlē ar 21:20 uzvarēja Beļģija, kuras panākumu ar diviem tālmetieniem mača izskaņā – un četriem kopā spēles gaitā – kaldināja Vervūrts.

Portāls "Delfi" piedāvāja spēles teksta tiešraidi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!