Foto: F64

Latvijas basketbola izlases treniņnometnei, gatavojoties Riodežaneiro olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīram, pievienojušies Jānis Timma, Jānis Strēlnieks un Ojārs Siliņš, vēsta Latvijas Basketbola savienība.

Timma Latvijas izlases pirmajās divās pārbaudes spēlēs nepiedalījās, jo ārstēja sezonas laikā gūtos savainojumus, kamēr Strēlnieks un Siliņš cīnījās Vācijas un Itālijas čempionāta finālsērijās.

Timma pagājušajā sezonā Santkpēterburgas "Zeņit" rindās VTB Vienotajā basketbola līgā vidēji guva 14,4 punktus, izcīnīja 5,2 atlēkušas bumbas un izdarīja 2,6 rezultatīvas piespēles. Savukārt ULEB Eiropas kausā viņa kontā 13,6 punkti, 4,6 atlēkušās bumbas un 3,4 rezultatīvas piespēles.

Strēlnieks vācu komandas Bambergas "Brose Baskets" rindās Vācijas čempionātā vidēji guva 10,7 punktus un izdarīja 3,3 rezultatīvas piespēles, bet ULEB Eirolīgā viņš vidēji sameta 10,7 punktus, izdarīja 3,3 piespēles un izcīnīja divas atlēkušās bumbas.

Visbeidzot Siliņš Itālijas kluba Redžio di Emīlijas "Grissin Bon" sastāvā vietējā čempionātā guva 6,1 punktu un izcīnīja divas atlēkušās bumbas, bet ULEB Eiropas kausā viņa kontā 5,3 punkti un 1,7 atlēkušās bumbas.

Siliņam šī būs debija Latvijas pieaugušo izlases sastāvā.

Nākamā pārbaudes spēle notiks Liepājas Olimpiskajā centrā 22.jūnijā plkst.19 ar Tunisijas izlasi, kas arī gatavojas olimpiskajam kvalifikācijas turnīram. Pēdējās divas pārbaudes spēles notiks "Arēnā Rīga": pirmdien, 27.jūnijā plkst.20 ar Jaunzēlandes izlasi un otrdien, 28.jūnijā plkst.20 ar Irānu. Latvijas komandai turnīrs Belgradā sāksies 4.jūlijā.

Latvijas basketbola izlases kandidāti:

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!