Foto: F64

2016. gada Rio olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīrā Belgradā piektdien Latvijas basketbola izlase pusfinālā ar 70:77 zaudēja Puertoriko valstsvienībai, tādējādi izstājoties no tālākās cīņas par vienīgo ceļazīmi.

Puertoriko tādējādi iekļuva turnīra finālā, kurā spēlēs pret Serbiju vai Čehiju.

Latvijas labā 16 punktus guva Jānis Timma, 13 punktus Ojārs Siliņš, 12 punktus Anžejs Pasečņiks, bet 11 punktus - Dairis Bertāns. Latviju mačā iegāza trīspunktu metienu precizitāte, jo realizēti tikai trīs no 26 tālmetieniem.

Lai arī Latvijas izlase punktus guva jau savā pirmajā uzbrukumā, tomēr turpinājumā veiksmīgāk nospēlēja Puertoriko, kas izvirzījās vadībā 9:4. Lai arī Latvijas izlases aizsardzība bija pietiekami labā līmeni, tomēr uzbrukumā neizdevās atrast ritmu. Trešdaļas izskaņā Latvija pietuvojās līdz 10:11, bet tad pretinieki atkal nedaudz atrāvās, ceturtdaļu noslēdzot ar 17:13.

Otrajā ceturtdaļā komandas darbojās rezultatīvāk, bet Latvijas basketbolisti lēnām rezultāta deficītu sadeldēja, un Timma ar 2+1 gājienu panāca neizšķirtu 25:25. Puertoriko tad veica 8:1 punktu izrāvienu, tomēr ceturtdaļas izskaņā Latvijai izdevās pietuvoties līdz 30:33.

Trešajā ceturtdaļā laukumā spēkošanās bija ļoti līdzīga, komandām apmainoties punktu guvumiem. Pirms pēdējām desmit minūtēm Latvija bija iedzinējos ar minimālu deficītu – 50:51. Noslēdzošajā ceturtdaļā Puertoriko pēc precīziem tālmetieniem ieguva sešu punktu pārsvaru, tomēr Latvijai izdevās izlīdzināt rezultātu (60:60). Spēle kā pa viļņiem turpinājās, un latviešu basketbolisti vēlreiz nonāca iedzinējos, uzreiz pēc tam atgūstoties. Puertoriko pēdējā minūtē guva piecus punktus pēc kārtas, un pēdējās 35 sekundēs Latvijai vairs neizdevās atgūties.

Portāls "Delfi" piedāvāja spēles teksta tiešraidi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!