Foto: DELFI
Latvijas burātāja Ketija Birzule Riodežaneiro olimpisko spēļu burāšanas sacensībās "RS:X" klasē pēc deviņiem braucieniem saglabājusi 25. vietu.

Jau vēstīts, ka 17 gadus vecā Birzule pēc pirmās dienas ieņēma 24. vietu, bet otrajā sacensību dienā viņa atkrita uz 25. pozīciju, kuru saglabāja arī pēc trešās dienas

Ceturtdien, 11. augustā, Birzule septītajā braucienā pirmajā kontrolpunktā bija 22. vietā, bet pēc tam viņa ar citām sportistēm ievērojami atpalika, neiekļaujoties laika limitā. Šajā braucienā latviete ieguva 24 punktus.

Astotā braucienā iesākumā latviete bija pēdējā vietā, taču pēc tam viņa vienu pozīciju atguva un finišēja 25. vietā, iegūstot 25. punktus. Dienas noslēdzošajā braucienā Birzule uz brīdi bija 21. vietā, taču brauciena noslēgumā latviete ierindojās 23. vietā.

Kopvērtējumā Birzule ar 194 punktiem joprojām ieņem 25. vietu. Līderei Flavijai Tartaglini ir 35 punkti, bet ar 36 punktiem viņai seko Šarlīne Pikona.

Sacensību nolikums paredz, ka pēc 12 braucieniem viens sliktākais rezultāts netiek ieskaitīts punktu summā. Pēc 12 braucieniem 10 sportistes ar mazāko punktu skaitu iekļūs finālbraucienā, kurā tiks sadalītas medaļas. 

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!