Foto: Juris Bērziņš-Soms
Latvijas loka šāvēji Ieva Melle un Gints Jonasts svētdien cieta zaudējumu Riodežaneiro paralimpisko spēļu jaukto komandu sacensību astotdaļfinālā.

Melle un Jonasts pirms tam bija aizvadījuši individuālo sacensību priekšsacīkstes, kas vienlaikus bija arī kvalifikācija jaukto komandu sacensībām. Atlasē Latvijas duets kopumā tika pie 1133 punktiem un 13. vietas starp 16 valstīm.

Tādējādi Latvijai izslēgšanas turnīrā svētdien bija jāspēkojas ar kvalifikācijas ceturto labāko komandu Itāliju, kuras priekšā nācās piekāpties ar 0-6.

Melle un Jonasts pretiniekiem piekāpās trijos setos. Pirmajā setā Itālija gandrīz ieguva maksimāli iespējamos 40 punktus (38:33), bet otrajā itāļi bija pārāki ar 36:29.

Trešajā setā starp komandām bija līdzvērtīgākā cīņa, bet Latvija cieta vēl vienu neveiksmi ar 31:34.

Individuālās cīņas loka šaušanā tiks aizvadītas nākamnedēļ.

Tikmēr akadēmiskie airētāji Eduards Pupels un Žanna Cvečkovska, kuri startē TA laivu klasē jaukto divnieku grupā, B finālā svētdien ieņēma piekto vietu starp sešām laivām, noslēgumā klasificējoties 11. pozīcijā. Latvijas duets 1000 metru distanci veica četrās minūtēs un 32,39 sekundēs.

Pirms tam priekšsacīkstēs Pupels un Cvečkovska finišēja pēdējā, sestajā, vietā savā braucienā, bet gandarījuma kārtā spēja apsteigt tikai vienu laivu, tāpēc nokļuva B finālā.

Pupels un Cvečkovska aprīlī kvalifikācijas sacensībās palika septītajā vietā un neizcīnīja ceļazīmi uz četrgades lielāko sporta forumu, bet pēc tam saņēma ielūgumu uz paralimpiskajām spēlēm.

Jau ziņots, ka Latvija šajās paralimpiskajās spēlēs pagaidām tikusi pie divām zelta godalgām. Vienu no tām izcīnīja diska metējs Aigars Apinis, kamēr sestdien par vēl vienu zeltu parūpējās Diāna Dadzīte, kura ar jaunu pasaules rekordu savā medicīnas grupā to paveica šķēpmešanas sacensībās.

Riodežaneiro paralimpiskās spēles norisināsies līdz 18. septembrim.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!