Foto: DELFI
Kurioza situācija gadījusies Latvijas vieglatlētei Guntai Latiševai-Čudarei un vieglatlētikas trenerim Edvīnam Krūmam, kuri apmainījušies nozīmītēm ar slavenajām ASV tenisistēm māsām Serēnu un Venusu Viljamsām, taču nav viņas atpazinuši.

Latiševu-Čudari un Krūmu olimpiskajā ciematā netālu no ēdnīcas uzrunājušas divas sportistes, vēloties apmainīties ar nozīmītēm, kas ir izplatīta lieta olimpisko spēļu laikā. Latvijas pārstāvji atsaukušies lūgumam un labprāt apmainījušies. Pēc maiņas viņi sākuši pētīt nozīmīti un ieraudzījuši, ka uz tās ir rakstīts "USA Tennis Rio de Janeiro". Tikai tad abi sapratuši, ka nozīmītes saņēmuši no māsām Viljamsām, kuras jau bija devušās tālāk.

Māsas Viljamsas iecienījušas Latvijas nozīmītes, jo vēlāk no viņām nozīmīti saņēmis Latvijas Sporta federāciju padomes (LSFP) vadītājs Einārs Fogelis.

Māsas Viljamsas ir ļoti populāras olimpiskajā ciematā un nevar ne atkauties no daudzo brīvprātīgo un citu valstu delegāciju pārstāvju vēlmēm nofotografēties. Kā olimpiskajā ciematā novēroja portāls "Delfi", slavenajām ASV tenisistēm, lai veiktu dažus simtus metru, nācās iet apmēram 20 minūtes, - tik bieži viņas tika apstādinātas. Māsas Viljamsas neatteica neviena vēlmei nofotografēties, bet televīzijas kameru priekšā uz runāšanu nebija gatavas. Vēlāk no ziņkārīgo pūļa viņas atbrīvoja iespaidīgas miesasbūves vīrietis no kādas citas valsts delegācijas. Tiesa, tas māsām Viljamsām deva īsu atelpas brīdi, jo pēc tam, kad šis vīrietis no viņām atvadījās, ziņkārīgo pūlis atkal "aplipa" ap sportistēm.

Serēna Viljamsa ir četrkārtējā olimpisko spēļu čempione, un trīs titulus izcīnījusi dubultspēlēs kopā ar savu māsu Venusu. Tieši abas amerikānietes ir Rio olimpisko spēļu sieviešu dubultspēļu turnīra favorītes, bet Serēnai paredz čempiones titulu arī vienspēļu sacensībās.

Rio olimpisko spēļu tenisa turnīrs, kurā startēs arī Latvijas sportiste Jeļena Ostapenko, sāksies 6. augustā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!