Foto: AFP/Scanpix

2016. gada Riodežaneiro olimpisko spēļu sacensībās riteņbraukšanā grupas braucienā 241,5 kilometrus garajā distancē labākais no latviešiem bija Aleksejs Saramotins, finišējot 46. vietā, kamēr Toms Skujiņš ierindojās 59. pozīcijā. Savukārt par olimpisko čempionu kļuva beļģis Gregs van Avermēts.

Šī bija viena no visu laiku smagākajām trasēm olimpisko spēļu vēsturē. Tajā sportistu gatavību pārbaudīja bruģa posms, stāvi īsie kāpumi, okeāna piekrastes vēji, kā arī vērā ņemami pirmās kategorijas kalni un tehniski nobraucieni. Trasē bija iekļauts viss iespējamais, kam papildus var nākt lielais karstums.

Saramotina un Skujiņa rezultāts finišā bija 6:30,05 stundas, kas bija par 20 minūtēm lēnāk nekā uzvarētājam. Abi sportisti praktiski visu braucienu pavadīja lielajā grupā.

Par olimpisko čempionu kļuva beļģis Gregs van Avermēts, kurš finiša spurtā apsteidza Dānijas sportistu Jakobu Fuglsangu. Abiem finišā fiksēts rezultāts 6:10,05 stundas. Trešajā vietā ierindojās polis Rafals Majka, kuram pietrūka spēka cīņai par zeltu. Polijas sportists finišā uzvarētājam piekāpās par piecām sekundēm.

Ļoti izšķirošs pavērsiens bija 13 kilometrus pirms finiša, kad tā brīža līderu grupas braucēji Vinčenzo Nibali no Itālijas un kolumbietis Serhio Henao piedzīvoja kritienus. Majka izvirzījās pirmajā vietā, bet tad viņš tika noķerts un apsteigts.

Vēl no Baltijas riteņbraucējiem igaunis Tanels Kangerts finišēja augstajā devītajā vietā, bet lietuvietis Ramūns Navardausks ierindojās 35. pozīcijā. Finišu nesasniedza cits Lietuvas sportists Ingāts Konovalovs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!