Foto: Reuters/Scanpix
Diviem Latvijas olimpiskās komandas sportistiem – šķēpmetējai Madarai Palameikai un peldētājai Aļonai Ribakovai – pēc ielidošanas Riodežaneiro dažas dienas nācies samierināties ar tikai lidmašīnā līdzpaņemtajām lietām, jo noklīdusi bagāža.

Lai gan nācies iztikt ar to, kas bijis rokas bagāžā lidmašīnā, abas sportistes tas nav apbēdinājis un viņas izbaudījušas pirmo dienu olimpisko atmosfēru. Pēc dažām dienām abas sportistes saņēmušas savas bagāžā nodotās somas un tagad jau pilnvērtīgi gatavojas saviem startiem.

"Trešdien dabūju savu bagāžu un tad varēju pārģērbties, bet pirms tam pāris dienas nācās staigāt tikai tajā olimpiskās komandas apģērbā, ar ko atbraucu. Mani tas nesaskumdināja, baudīju olimpisko atmosfēru. Treniņos arī varēju darboties bez problēmām, jo sporta formu vedu līdzi rokas bagāžā, līdzīgi kā to dara citi sporta veidu pārstāvji, lai negadītos ķibeles, ja kavējas bagāža," teica Ribakova.

Pārējie Latvijas sportisti, kuri ieradušies Rio, nav saskārušies ar kādām bagāžas problēmām pēc atlidošanas, apliecināja Latvijas delegācijas preses sekretāre Marita Vilciņa.

XXXI vasaras olimpiskās spēles Riodežaneiro sāksies jau 5. augustā un ilgs līdz 21. augustam. Latvijas delegācijā šoreiz iekļauti 34 sportisti, kuri startēs 12 sporta veidos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!