Foto: AP/Scanpix
Sensacionālā ASV peldētāja Keitija Ledecka piektdien izcīnīja zeltu Riodežaneiro olimpisko spēļu 800 metru brīvā stila peldējumā, turklāt laboja arī pasaules rekordu.

19 gadus vecā Ledecka sacensību finālā finišu sasniedza pēc astoņām minūtēm un 4,79 sekundēm, par 1,89 sekundēm labojot pašai piederošo pasaules rekordu.

Šī Ledeckai ir jau piektā zelta medaļa šajās olimpiskajās spēlēs, turklāt, uzvarot 200, 400 un 800 metru brīvā stila distancēs, viņa atkārtojusi slavenās tautietes Debijas Meijeres 1968. gada Meksikas Olimpiādēs sasniegto.

Tikmēr sudrabu 800 metru brīvā stila distancē piektdien izcīnīja Lielbritānijas peldētāja Džeza Kerlina, kura no uzvarētājas atpalika ap 12 sekundēm, kamēr bronzu ieguva ungāriete Boglārka Kapasa.

Savukārt 100 metru brīvā stila peldējumā vīriešiem pie sava piektā zelta neizdevās tikt ASV leģendai Maiklam Felpsam, kurš šajā distancē ieguva sudrabu, bet par uzvarētāju kļuva Singapūras sportists Džozefs Skūlings.

Līdz šim Singapūra olimpiskajās spēlēs ne reizi nebija tikusi pie zelta.

Skūlings šajā distancē finišu sasniedza pēc 50,39 sekundēs, kamēr dalītā otrajā vietā, finišējot pēc 51,14 sekundēm, bija uzreiz trīs atlēti - bez Felpsa šo godalgu ieguva arī Dienvidāfrikas Republikas peldētājs Čads Lekloss un ungārs Lāslo Čehs.

Tikmēr sievietēm 200 metru peldējumā uz muguras piektdien zeltu guva amerikāniete Maja Dirado, finišu šķērsodama pēc divām minūtēm un 5,99 sekundēm, liedzot savu ceturto zeltu šajās olimpiskajās spēlēs iegūt ungārietei Katinkai Hosu, kura bija otrā.

Savukārt pie bronzas šajā disciplīnā tika kanādiete Hilarija Keldvela.

Visbeidzot 50 metru brīvajā peldējumā vīriešiem par olimpisko čempionu kļuva amerikānis Entonijs Ērvins, finišēdams pēc 21,40 sekundēm, par vienu sekundes simtdaļu pārspējot Londonas olimpisko spēļu čempionu Florānu Manadū no Francijas.

Ērvins 35 gadu vecumā kļuvis par vēsturē vecāko olimpisko čempionu, turklāt viņš 50 metru brīvajā stilā triumfēja 2000.gada olimpiskajās spēlēs Sidnejā.

Pie bronzas šajā disciplīnā tikmēr tika cits ASV peldētājs Neitans Edrians.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!