Foto: Reuters/Scanpix
2016. gada Riodežaneiro olimpisko spēļu treka riteņbraukšanas komandu iedzīšanas sacensībās sievietēm sestdien triumfēja Lielbritānijas izlase, kas sasniedza arī jaunu pasaules rekordu.

Šo sacensību ietvaros Lielbritānija divas reizes laboja pasaules rekordu 4000 metru garajā distancē – priekšbraucienos un finālā. Finālā pret ASV britu sportistes distanci veica četrās minūtēs un 10,236 sekundēs, un tik ātri vēl neviens nav veicis šo distanci. Arī vīriešu konkurencē Lielbritānija komandu iedzīšanā triumfēja ar pasaules rekordu.

Sudraba medaļu ieguvējas amerikānietes sasniedza rezultātu 4:12,454 minūtes. Savukārt cīņā par bronzas medaļām Kanāda pārliecinoši pārspēja Jaunzēlandi, sasniedzot rezultātu 4:14,627. Jaunzēlandietes bija par nepilnām četrām sekundēm lēnākas.

Tāpat sieviešu treka riteņbraukšanas sacensībās medaļas tika sadalītas keirinā. Uzvaru izcīnīja Nīderlandes sportistes Elise Ligtlī, par nieka 0,033 sekundēm apsteidzot Lielbritānijas riteņbraucēju Rebeku Džeimsu, bet par 0,038 sekundēm – austrālieti Annu Mērsu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!