Foto: AFP/Scanpix
Riodežaneiro vasaras olimpisko spēļu vīriešu basketbola turnīra B apakšgrupas mačā Lietuvas valstsvienība ar rezultātu 59:109 pārliecinoši piekāpās Spānijas valstsvienībai, piedzīvojot pirmo zaudējumu turnīrā.

Spānijas basketbolisti jau no mača pirmajām minūtēm ieguva drošu pārsvaru, ko turpinājumā spēja tikai palielināt. Lietuvas spēlētāji tā arī nespēja atrast pretargumentus pretinieku sniegumam.

Spānijas izlasē 23 punktus guva Po Gasols, bet 17 punktus pievienoja Nikola Mirotičs. Lietuvas valstsvienībā ar 17 punktiem izcēlās Mindaugs Kuzminsks, savukārt Mants Kalnietis sameta 16 punktus.

Tikmēr ļoti dramatiska bija otra B grupas spēle sestdien, kurā Argentīnas izlase ar rezultātu 111:107 otrajā pagarinājumā pārspēja Brazīliju.

Lai arī Argentīna spēli sāka ļoti veiksmīgi, tomēr Brazīlija pirmā puslaika izskaņā izvirzījās vadībā. Otrais puslaiks ritēja līdzīgā cīņā, bet ceturtajā ceturtdaļā Brazīlija bija astoņu punktu vadībā, tomēr argentīnieši atspēlējās un pēdējās sekundēs ar Andresa Nočioni tālmetienu panāca pagarinājumu. Tajā argentīnieši vēlreiz atspēlējās no sešu punktu deficīta, bet Manu Džinobili nespēja izraut uzvaru pēdējā uzbrukumā. Otrajā pagarinājumā Brazīlija tomēr "salūza" un piedzīvoja zaudējumu.

Uzvarētājiem 37 punktus guva Andress Nočioni, bet 33 punktus pievienoja Fakundo Kampačo. Brazīlijai 24 punktus sameta Nene Hilario.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!