Foto: Reuters/Scanpix
Lietuvas vīriešu basketbola izlase pirmdien Riodežaneiro olimpisko spēļu turnīra apakšgrupas spēlē ar 81:90 (21:13, 20:34, 14:28, 26:15) piekāpās Horvātijai, tādējādi ceturtdaļfinālā spēkosies ar latviešu izcelsmes trenera Andreja Lēmaņa vadīto Austrālijas valstsvienību.

Tikmēr turnīra favorīte ASV ceturtdaļfinālā tiksies ar Argentīnu, Spānija cīnīsies ar Franciju, bet Horvātija būs mačs pret Serbiju.

Lietuvas izlasē šajā spēlē rezultatīvākais bija Mants Kalnietis, kurš guva 26 punktus un savāca 11 bumbas zem groziem, bet Pauļus Jankūns iemeta 18 punktus, kamēr 13 punkti Jonam Valančūnam.

Tikmēr Horvātijas valstsvienībā ar 22 punktiem atzīmējās Bojans Bogdanovičs.

Maču gan labāk iesāka lietuvieši, pirmās ceturtdaļa nogalē pēc 11 punktu izrāviena panākot 21:11. Tam sekoja horvātu atspēlēšanās un otrās ceturtdaļas trešajā minūtē viņi panāca neizšķirtu 27:27.

Ceturtdaļa otro pusi labāk aizvadīja Horvātijas basketbolisti, kuri puslaiku noslēdza ar 47:41 savā labā. Trešajā ceturksnī horvāti turpināja audzēt pārsvaru, kas jau brīžiem pārsniedza 20 punktus. Lai gan lietuvieši ceturtajā ceturtdaļā deficītu samazināja, tomēr dienvidu kaimiņi cieta zaudējumu.

Tikmēr Spānijas vīriešu basketbola izlase pirmdien Riodežaneiro olimpisko spēļu apakšgrupu turnīra mačā ar 92:73 (25:15, 23:20, 23:22, 21:16) pārspēja Argentīnu, nodrošinot vietu ceturtdaļfinālā.

Rezultatīvākais Spānijas izlasē bija Rūdijs Fernandes, kurš guva 23 punktus, bet 19 punkti un 13 bumbas zem groziem Po Gasolam.

Argentīnas izlases labā 21 punktu iemeta Nikolass Laprovitola.

Argentīnas basketbolisti maču iesāka ar 8:0 izrāvienu pusotras minūtes laikā, tomēr spāņi pēc divām minūtēm izlīdzināja rezultātu. Turpinājumā jau 11 punktu izrāviens izdevās spāņiem, kuri panāca 22:11. Līdz mača beigām Argentīna tā arī nespēja sadeldēt iekrāto deficītu, kas Spānijai ļāva izcīnīt drošu uzvaru ar 92:73.

B apakšgrupā pa trim uzvarās piecos mačos bija četrām komandām. Apakšgrupā uzvarēja Horvātija, aiz sevis atstājot Spāniju, Lietuvu un Argentīnu. Divas uzvaras piecos mačos bija Brazīlijai, bet Nigērija apakšgrupu turnīru noslēdza ar vienu uzvaru.

Tikmēr A apakšgrupā visās piecās grupas spēlēs uzvarēja turnīra favorīti ASV basketbolisti, bet viņiem ar četrām uzvarām sekoja Andreja Lēmaņa vadītā Austrālija. Pie trim uzvarām tika Francija, bet ceturto vietu ar diviem panākumiem ieguva Serbija. Savukārt Venecuēla tika pie vienas uzvaras, kamēr Ķīna piedzīvoja zaudējumus visos piecos mačos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!