Foto: AFP/Scanpix
2016. gada Riodežaneiro olimpisko spēļu basketbola turnīrā Lietuvas izlase B grupas otrajā spēlē ar rezultātu 89:80 (13:16, 23:25, 29:13, 24:26) pārspēja Nigēriju, tiekot pie otrā panākuma.

Lietuvas izlasē pa 21 punktam guva Jons Mačulis un Mants Kalnietis, kurš izdarīja arī 12 rezultatīvas piespēles. Nigērijas izlasē 19 punktus guva Aiks Diogu.

Lietuvas un Nigērijas izlases spēli iesāka līdzīgā cīņā, taču nigērieši pirmo ceturtdaļu noslēdza ar trīs punktu pārsvaru. Otrajās desmit minūtes spēle ritēja punkts punktā, bet Nigērija puslaika izskaņā veica mazu izrāvienu un ieguva piecu punktu pārsvaru.

Trešajā ceturtdaļā Lietuvas izlase sakārtoja savu sniegumu un veica izrāvienu, kas ļāva izvirzīties vadībā ar 11 punktu pārsvaru. Arī noslēdzošajā ceturksnī lietuvieši turējās vadībā un nosargāja uzvaru.

Jau ziņots, Grupas pirmajā spēlē Lietuva smagā mača izskaņā spēja noturēt pārsvaru un uzvarēt Brazīliju.

Vēl vienu zaudējumu dramatiskā B grupas spēlē piedzīvoja Spānija, kas ar rezultātu 65:66 (13:18, 18:16, 14:19, 20:13) mača izskaņā atzina Brazīlijas pārākumu.

Uzvarētājiem ar 11 punktiem izcēlās Marselinju Huertass, bet Spānijai rezultatīvākais bija Pau Gasols ar 13 punktiem, kuram bija iespēja spēles izskaņā izraut uzvaru, taču viņš nerealizēja metienu.

Spānijas izlasei šis bija otrais zaudējums, jo turnīra pirmajā spēlē tā piedzīvoja zaudējumu mača izskaņā Horvātijai. Savukārt Brazīlija tika pie pirmās uzvaras.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!