ASV peldētājs Raiens Lohte pēc safabricētā paziņojuma par bruņotu uzbrukumu Rio ir pazaudējis vairākus personiskos sponsorus, vēsta ārzemju mediji.

Kā ziņojām, Rio olimpisko spēļu laikā, kad peldēšanas sacensības jau bija noslēgušās, Lohte apgalvoja, ka viņam un vēl trim ASV izlases sportistiem pa ceļam uz olimpisko ciematu esot uzbrukuši bruņoti laupītāji. Vēlāk gan izrādījās, ka peldētāji šo stāstu ir izdomājuši - Rio policija nāca klajā ar pierādījumiem, ka sportisti paši sarīkojuši nekārtības.

12 olimpisko zelta medaļu īpašnieks Lohte, kurš esot bijis melīgā stāsta iniciators, ir atvainojies, bet no viņa tagad viens pēc otra sāk atteikties personiskie sponsori, kas nodrošinājuši 32 gadus vecajam sportistam miljonos mērāmus ienākumus.

Kā vēstījām, pirmie par atteikšanos no sadarbības ar titulēto peldētāju paziņoja peldēšanas piederumu ražotāji "Speedo", tagad tiem pievienojušies arī modes zīmols "Ralph Lauren", kosmētisko līdzekļu ražotāji "Syneron-Candela" un Japānas firma "Airweave", kas ražo gultas matračus.

"Speedo", kas bija Lohtes lielākie sponsori, paziņojuši, ka daļu no līguma summas ziedos Brazīlijas bērnu labdarības fondam.

ASV biznesa žurnāls "Forbes" aplēsuši, ka 2012. gadā, kad notika Londonas olimpiskās spēles, Lohte sponsoru līgumos nopelnījis apmēram divus miljonus eiro no tādām kompānijām kā "Gilette", "Nissan", "Gatorade" un "AT&T". Šogad peldētāja ienākumi no sponsoru līgumiem varētu būt no viena līdz diviem miljoniem dolāru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!