Foto: F64

Latvijas Olimpiskajā komitejā (LOK) oficiāli ir apstiprināta Latvijas kanoe airētāja Dagņa Iļjina dalība Latvijas Olimpiskajā komandā "Rio 2016" startam Riodežaneiro Olimpiskajās spēlēs, informē LOK.

Par Iļjina tikšanu uz Rio olimpiskajām spēlēm tika ziņots jau pērnās nedēļas nogalē, tomēr LOK oficiāli viņa dalību apstiprinājusi tikai tagad.

Kā norāda LOK, organizācija saņēmusi Latvijas Kanoe federācijas oficiālu apstiprinājumu, kurā norādīts, ka federācija izmantos tai piešķirto vienu vietu kanoe airēšanas sacensībās Riodežaneiro Olimpiskajās spēlēs un to ieņems Iļjins. Sportists plāno startēt 200 metru un 1000 metru distancē.

Starptautiskā Kanoe federācija (ICF) sistemātisku dopinga pārkāpumu dēļ no Riodežaneiro Olimpiskajām spēlēm diskvalificēja Baltkrievijas un Rumānijas kanoe un smaiļošanas sportistus, līdz ar to notika Rio Olimpiādes ceļazīmju pārdalīšana. Tā rezultātā vienu vietu kanoe airēšanas sacensībās ieguva Latvija.

Līdz ar to Latvijas Olimpiskajā komandā "Rio 2016" ir apstiprināti 33 atlēti 13 sporta veidu disciplīnās: vieglatlētikā, BMX un šosejas riteņbraukšanā, brīvajā cīņā, smaiļošanā un kanoe airēšanā, džudo, tenisā, pludmales volejbolā, svarcelšanā, peldēšanā, burāšanā un šaušanā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!