Latvijas Peldēšanas federācijas (LPF) prezidents Kaspars Pone no Rio olimpiskajām spēlēm nevēlējās doties ātrāk, lai dotu vietu peldētājas Aļonas Ribakovas trenerim Germanam Jakubovskim, sarunā ar medijiem uzsvēra Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) prezidents Aldons Vrubļevskis.

Pagājušajā nedēļā pēc Ribakovas starta Rio sabiedrības sašutumu izpelnījās fakts, ka Rio klātienē nebija peldētājas treneris Jakubovskis, kurš uzsvēris, ka viņa vietā uz Rio devies LPF prezidents Pone. Tikmēr Pone norādīja, ka nesaprot, kādēļ viņam piešķirta trenera vieta, nevis LPF prezidenta vieta, bet ar Jakubovska jautājumu darbojoties LOK prezidents, kurš solījis sagādāt trenerim avio biļeti.

"Jā, biļete bija rezervēta, bet netika sagādāta. Tas bija tādēļ, ka Pone nepiekrita izbraukt no Rio ātrāk par 13. augustu. Jakubovskis, kad piedāvāju viņam braukt uz Rio pēc Ribakovas starta, atteicās, jo kā tūrists negribēja braukt," skaidro Vrubļevskis.

Jakubovskis nevarēja doties uz Rio, jo Latvijas delegācijai tobrīd nebija brīvu vietu olimpiskajā ciematā. Starptautiskie noteikumi paredz, ka Latvijas delegācijai vienlaicīgi olimpiskajā ciematā drīkst atrasties 64 cilvēki (34 sportisti un 30 citi pārstāvji). Lai Jakubovskis varētu ierasties, kādam ciemats bija jāatstāj un šis cilvēks vairs Rio olimpiādē nevarētu atgriezties oficiālās personas statusā.

"Pones kungs no 31. jūlija līdz 13. augustam, kamēr atradās Rio, varēja paspēt izdarīt ļoti daudz. Es nezinu, ko Pone tur izdarīja. Vai LOK prasīs atskaiti? Domāju, ka to prasīs peldētāji," piebilst Vrubļevskis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!