Foto: F64
Londonas olimpiskajās spēlēs šodien uz starta dodas septiņi Latvijas sportisti.

Vispirms plkst.12.00 pēc Latvijas laika kvalifikācijas sacensības šķēpmešanā sievietēm sāks Madara Palameika un Līna Mūze, kuras startēs A grupā.

Savukārt trešā Latvijas šķēpmetēja Londonas Olimpiādē Sinta Ozoliņa-Kovala sacentīsies B grupā, kas kvalifikācijas sacensībās sāks plkst.13.25. Fināls, kurā startēs kvalifikācijas normatīvu - 62,00 metri - pārvarējušās sportistes vai 12 labāko rezultātu īpašnieces, notiks ceturtdien.

Plkst.19 pusfināla cīņu pludmales volejbola turnīrā sāks Mārtiņš Pļaviņš un Jānis Šmēdiņš, kuri spēkosies ar brazīliešiem Alisonu Čeruti un Emanuelu Regu, kuri Londonas turnīrā izlikti ar pirmo numuru.

Kā ziņots, Pļaviņš/Šmēdiņš, kuri sacensībās izlikti ar 17.numuru, ceturtdaļfinālā pirmdien ar rezultātu 2-1 (19:21, 21:18, 15:11) uzvarēja spēcīgos amerikāņus Džeikobu Gibu/Šonu Rozentālu, kuriem Londonas Olimpiādes turnīrā ticis ceturtais numurs.

Savukārt Čeruti/Regu ceturtdaļfināla cīņā pirmdien ar 2-1 (21:17, 16:21, 17:15) pārspēja poļus Gžegožu Fijaleku un Mariušu Prudelu, kuri bija izlikti ar devīto numuru.

Savukārt plkst.21.05 kvalifikācijas sacensības tāllēkšanā sievietēm aizvadīs Ineta Radeviča un Lauma Grīva. Fināls, kurā startēs kvalifikācijas normatīvu - 6,70 metri - pārvarējušās sportistes vai 12 labāko rezultātu īpašnieces, notiks trešdien.

24 stundu režīmā līdzjutējiem notikumus Olimpiādē iespējams vērot arī Latvijas Televīzijas (LTV) 7.kanāla pārraidēs.

Jau vēstīts, ka līdz šim visās iepriekšējās vasaras olimpiādēs, kurās pēc neatkarības atjaunošanas startējusi Latvijas delegācija, tā spējusi izcīnīt medaļas - 1992.gadā Barselonā Latvijas sportisti izcīnīja divus sudrabus un vienu bronzu, Atlantā Ivans Klementjevs izcīnīja sudraba medaļu, Sidnejā Latvijas kontā pa vienai zelta, sudraba un bronzas medaļai, Atēnās - četri sudrabi, bet Pekinā atkal tika savākts pilns medaļu komplekts.

Londona ir pirmā pilsēta, kurā vasaras olimpiskās spēles notikušas trīs reizes - iepriekš tās Lielbritānijas galvaspilsētā risinājās arī 1908. un 1948.gadā.

Par medaļām Londonā līdz 12.augustam cīnīsies aptuveni 10 500 sportisti, kuri sadalīs 302 godalgu komplektus 36 sporta veidos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!