Foto: RIA Novosti/Scanpix
2012.gada Londonas olimpisko spēļu rīkotāji atteikuši akreditāciju Baltkrievijas prezidentam Aleksandram Lukašenko, kurš ir arī Baltkrievijas Olimpiskās komitejas prezidents, atklāja Krievijas Olimpiskās komitejas prezidents Aleksandrs Žukovs.

Kā vēsta aģentūra "RIA Novosti", tad organizatori nav piešķīruši akreditāciju Lukašenko. "Vai tad sports nav ārpus politikas?" savā sociālā tīkla "Twitter" profilā jautāja Žukovs.

Tikmēr Starptautiskā Olimpiskā komiteja (SOK) un spēļu rīkotāji nekavējoties šādu informāciju noliedza.

"Valsts valdībai ir jāizlemj, kuri var iebraukt tās teritorijā un kuri nevar," teikts SOK paziņojumā. "Drošības dienesti veic katras akreditētās personas biogrāfijas pārbaudi, bet gala lēmumu pieņem valsts amatpersonas, nevis spēļu organizatori."

Tāpat arī Londonas Olimpiādes rīkotāji uzsvēra, ka izskanējusī informācija nav patiesība un Lukašenko ir viens no 204 valstu olimpisko komiteju prezidentiem, kuri uzaicināti uz spēlēm.

XXX Vasaras olimpiskās spēles Londonā oficiāli atklās 27.jūlijā. Atklāšanas ceremonija sāksies pulksten 23:00 pēc Latvijas laika. Pirmā oficiālā pilnā sacensību diena būs 28.jūlijs, kad sadalīs pirmos 12 medaļu komplektus.

Londonas olimpiskās spēles risināsies līdz 12.augustam. Kopumā sacensībās startēs 10 250 sportisti no 205 valstīm, kuri cīnīsies par 302 medaļu komplektiem 36 sporta veidos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!