Foto: Reuters/Scanpix

Riodežaneiro olimpisko spēļu tenisa vienspēļu turnīrā svētdien triumfēja brits Endijs Marejs, kurš ieguva savu otro olimpisko čempiona titulu pēc kārtas.

Finālā Marejs ar rezultātu 7-5, 4-6, 6-2, 7-5 pārspēja Argentīnas spēlētāju Huanu Martinu del Potro. ATP pasaules rangā Marejs šobrīd ierindojas otrajā pozīcijā, kamēr del Potro ierindojas 141. pozīcijā.

Olimpiskajās spēlēs Marejs pārspēja Viktori Troicki, Huanu Monako, Fabio Fonjīni, Stīvu Džonsonu un Kei Nišikori. Savukārt del Portro pirmajā kārtā izslēdza pasaules ranga līderi Novāku Džokoviču, bet turpinājumā viņš tika galā ar Žoau Sousu, Taro Danielu, Roberto Bautistu Agutu un Rafaelu Nadalu.

Marejs par olimpisko čempionu kļuva arī Londonas olimpiskajās spēlēs. Viņš kļuvis par pirmo tenisistu vēsturē, kurš vīriešu vienspēlēs uzvarējis divās olimpiskajās spēlēs pēc kārtas.

Savukārt bronzas godalgu vienspēļu turnīrā ieguva Kei Nišikori, kurš ar 6-2, 6-7 (1:6), 6-3 pārspēja slaveno Rafaelu Nadalu. Jau vēstīts, ka pusfinālā Nišikori piekāpās Marejam, bet Nadals – del Portro.

Jauktajās dubultspēlēs par olimpiskajiem čempioniem kļuva amerikāņi Betānija Mateka-Sendsa un Džeks Soks, kuri ar 6-7 (3:7) 6-1, 10:7 supertaibreikā pārspēja savus tautiešus Venusu Viljamsu un Redžīvu Remu.

Bronzas godalgas jauktajās dubultspēlēs izcīnīja Čehijas duets Lūcija Hradecka un Radeks Stepaneks, kuri ar 6-1, 7-5 pārspēja Indijas pārstāvjus Saniju Mirzu un Rohanu Bapannu.

Vēl tenisā par dubultspēļu čempionēm sieviešu konkurencē kļuva krievietes Jekaterina Makarova un Jeļena Vesina, kuras finālā ar 6-4, 6-4 pārspēja šveicietes Martinu Hingisu un Tīmea Bačinski.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!