Foto: F64
Latvijas 3x3 basketbola izlase pēc iekļūšanas Tokijas olimpisko spēļu pusfinālā nedomā apstāties pie sasniegtā, bet pirms izšķirošajām spēlēm puiši vēlas nostabilizēt savu sniegumu, kas pagaidām bijis kā pa viļņiem.

Latvijas komanda Agnis Čavars, Edgars Krūmiņš, Kārlis Lasmanis un Nauris Miezis otrdien, 27. jūlijā, ceturtdaļfinālā ar 21:18 pieveica mājinieci Japānu, nodrošinot sev cīņu par medaļām. Tagad pusfinālā trešdien Latvijas izlase tiksies ar Beļģiju, kurai zaudēja grupas turnīrā, bet otrā pusfinālā par vietu finālā tiksies Serbija un Krievijas Olimpiskā komanda (KOK).

Izcili spēli sāka Krūmiņš, kurš guva deviņus no komandas pirmajiem 11 punktiem, kas ļāva iegūt drošu pārsvaru 11:4 un vēlāk arī 14:7.

"Lai kāds pamēģina vēl teikt kaut ko sliktu par Edgaru Krūmiņu. Mēs visi zinām, kāds viņš ir un kam viņš gājis cauri. Tāds viņš mums ir vajadzīgs. Es jau teicu – mēs vēl tikai ieskrienamies. Tās vēl nav beigas," emocionāli sacīja Miezis.

"Šo spēli (sniegumu no sevis – red.) gaidīju jau sen. Pirms visām spēlēm darīju visu, kā vajag – iesildījos, utt. Nekas jauns netika darīts. Pēc katra metiena likās, ka iet grozā, bet nu nav, nav, nav (precīzo metienu). Mēģināju tikt tam pāri, un iepriekšējā spēlē jau kaut kas iekrita. Šo spēli sāku agresīvāk. Viņi gaidīja, ka būšu uz trīspunktu līnijas, bet parāvos iekšā, ko viņi negaidīja, un guvu punktus no apakšas. Uzlādējos, tad iekrita divpunktnieks un spēle aizgāja," savu "uguņošanu" atcerējās Krūmiņš.

Spēles vidū Latvija panāca rezultātu 14:7, bet tad Japānas izlase ar sava snaipera Keisei Tominagas pūlēm pietuvojās līdz 13:14 un 15:16.

"Tādos brīžos ir grūti (Japāna iemeta četrus tālmetienus pēc kārtas – red.). Tu zini, ka esi visu izdarījis, bet viņš ņem un met pa grozu, jo nav kur bumbu likt. Protams, ka viņš ir meistarīgs metējs to nenoliedzu… Spējām savākties, un ne brīdi neatslēgties," uzsver Miezis.

"Zinājām, ka tā ir laba komanda un kaut kad jau viņi iemetīs. Tā komanda dzīvo uz tālajiem. It kā ir iedzinējos, un tad "hops", "hops" – ir klāt. Trīs dullos iemeta un "paldies"," piebalsoja Krūmiņš.

Spēles gaitā starp abu komandu spēlētājiem bija asumi. Lasmanis nopelnīja arī tehnisko piezīmi, bet Krūmiņš atklāja, ka tādā veidā pati komanda "uzvelkas" vajadzīgos brīžos, kad piezogas sagurums un "nosēžas baterijas".

Tagad trešdien pulksten 12.40 Latvijas komandu sagaida pusfināls pret Beļģiju, kurai grupas turnīrā nācās piekāpties ar 20:21. Pēc tam 3x3 vīriešu basketbola turnīrā pulksten 15.15 būs spēle par bronzu, bet 16.25 – fināls.

"Gribētos pielikt stabilitātē. Pagaidām iet kā pa viļņiem," pirms izšķirošajiem mačiem saka Krūmiņš. "Ja spēlēsim ar tādu atdevi, kā šodien pret Nīderlandi un Japānu, tad domāju, ka viss būs kārtībā. Pret beļģiem viegli nebūs."

"Jau teicu, ka mēs vēl tikai ieskrienamies. Ja rīt spēlēsim tāpat un vēl nedaudz pieliksim, tad būs labi," uzskata Miezis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!